Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

ÅRSRESULTAT 2021: DANSK VÆKSTKAPITAL III KOMMER STÆRKT FRA START

04/04 2022

Dansk Vækstkapital III leverer fornuftige resultater i fondens første leveår. Danske vækstvirksomheder står stærkere end nogensinde før, og det kalder på risikovillig og tålmodig kapital. Med 11 fondsinvesteringer og 62 investeringer i virksomheder viser Dansk Vækstkapitals tredje fond sig endnu engang som en vigtig brobygger for privat kapital til danske vækstvirksomheder.

Det unikke offentlig-private partnerskab, Dansk Vækstkapital, kunne i 2021 hilse den tredje fond i rækken velkommen. Og med et spirende iværksættermiljø, rekordstore investeringsrunder samt stor interesse fra internationale investorer, er det afgørende at have et stærkt marked for risikovillig og langsigtet kapital i Danmark, lyder det fra Mikkel Hesselgren, direktør for Vækstfondens investeringsafdeling:

”Danske iværksættere skaber løsninger og teknologier, der høster stor ros og anerkendelse i hele verden. Det ses både i de rekordstore investeringsrunder og interessen for udenlandske investorer. Den store tilvækst i ambitiøse vækstvirksomheder kalder også på et stærkt og robust dansk marked for risikovillig kapital. Det vil vi være med til at udbygge i Dansk Vækstkapital III.”

Risikovillig kapital til et voksende iværksættermiljø

Dansk Vækstkapital III er sat i verden for at sikre risikovillig kapital til danske vækstvirksomheder. Det seneste årti er antallet af ambitiøse vækstvirksomheder steget markant. Samtidig er mange nye fonde kommet på markedet. Det er dem, Dansk Vækstkapital III skal være med til at bygge bro til.

”Danmark oplever i disse år en unik mulighed for at markere sig globalt på en række styrkepositioner inden for bl.a. digitalisering, grøn teknologi, life science blot for at nævne nogle. Samtidig med at lave et stærkt afkast skal Dansk Vækstkapital III være med til at understøtte udviklingen af fremtidens danske virksomheder. I stærke partnerskaber med private investorer skal vi sikre et stærkt fundament for at få danske løsninger ud på det globale marked,” siger Mikkel Hesselgren.

Krigen i Ukraine påvirker den globale økonomi

Den risikovillige kapital er kun blevet endnu vigtigere i lyset af Ruslands krig i Ukraine. Stor usikkerhed præger de globale finansielle markedet og stigende råvarepriser sætter deres spor på dansk økonomi og hos danske virksomheder. Til trods for de triste omstændigheder er det vigtigt at blive ved med at investere i fremtidens vækst og arbejdspladser i Danmark og sørge for, at der fortsat er kapital til innovation og udvikling.

”Krigen i Ukraine påvirker hele den globale økonomi og kommer også til at påvirke danske virksomheder. Til trods for dette er det afgørende, at vi stadig kan levere risikovillig kapital til innovative virksomheder, der udvikler morgendagens teknologier og løsninger. I Dansk Vækstkapital III vil vi fortsætte arbejdet med dette i tæt samarbejde med vores mange private partnere,” siger Mikkel Hesselgren.

Dansk Vækstkapital III forventer final closing i løbet af 2022.

Læs hele årsrapporten 2021 for Dansk Vækstkapital III

Om Dansk Vækstkapital

Dansk Vækstkapital er et samarbejde mellem staten, danske pensionsselskaber og andre private investorer om at stille risikovillig kapital til rådighed for iværksættere samt små og mellemstore virksomheder. Samarbejdet skal udover at sikre investorerne et attraktivt afkast, være med til at bygge bro til risikovillig kapital og på den måde levere både økonomisk værdi og samfundsafkast i form af vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Dansk Vækstkapitals første fond, Dansk Vækstkapital I, blev etableret i 2011, og den anden fond, Dansk Vækstkapital II, blev etableret i 2016. Nu er Dansk Vækstkapital III etableret og bliver ligeledes forvaltet af statens finansieringsfond, Vækstfonden.