Årsrapport

2020

ÅRSRAPPORT FOR DANSK VÆKSTKAPITAL II: GODT 300 VIRKSOMHEDER I FONDSPORTEFØLJEN

04/04 2022

Dansk Vækstkapital II leverer flotte resultater i 2021, hvor de fonde DVK II er partnere i, har investeret i godt 90 nye selskaber. Det bringer det samlede antal selskaber i porteføljen op på 285 bredt fordelt på brancher. Den brede tilstedeværelse understreger Dansk Vækstkapital II’s rolle i at sikre vækst, afkast og udvikling til gavn for hele det danske samfund.

I det forgangne år begyndte verden så småt at lægge Coronakrisen bag sig, og dansk økonomi buldrede derudaf. Det kommer også til udtryk i Dansk Vækstkapital II’s aktiviteter, der bl.a. tæller næsten 90 nye investeringer i vækstvirksomheder fra porteføljefondene.

Ulrik Spork, bestyrelsesformand i Dansk Vækstkapital II:
”Til trods for Coronakrisen har danske vækstvirksomheder vist deres potentiale og styrke i det forgangne år. Rekordstor aktivitet på venturemarkedet og flere nye unicorns understreger, at danske virksomheder har potentiale til at blive store spillere på det globale marked. Derfor er jeg utroligt glad for både de godt 90 nye investeringer, der er foretaget i porteføljefondene i år, og det flotte løft i værdierne på tværs af fondene”.

Den stærke aktivitet resulterer i 2021 i et overskud på 776 millioner kroner. Det er et tilfredsstillende resultat, der til trods for globale bekymringer, bringer optimisme for fremtiden.

Investeringsperioden i Dansk Vækstkapital II nu er lukket med de sidste tilsagn til to nye fonde, og porteføljen tæller nu 20 fonde.

”Vi afventer nu den vækst og værdi, der skal skabes i porteføljevirksomhederne, og som skal bidrage til afkast til investorerne og samfundsaftryk i form af omsætningsvækst og arbejdspladser. Det ser vi allerede de første tegn på, hvor Dansk Vækstkapital II indtil nu har leveret et afkast til investorerne på 23 pct. pr. år efter omkostninger,” siger Ulrik Spork.

Til trods for et fornuftigt år i Dansk Vækstkapital II kommer Ruslands krig i Ukraine til at sætte sine spor i de globale finansielle markeder og hos danske virksomheder. Det kommer til at præge væksten på tværs af dansk og europæisk økonomi og derfor også udviklingen i Dansk Vækstkapital II.

 

HENT ÅRSRAPPORTER

2021

2020

2019

2018

2017

2016