Simple Feast

VEGETARISK MÅLTIDSKONCEPT FÅR
KAPITAL TIL INTERNATIONAL EKSPANSION

En vegetarisk eller vegansk måltidskasse – konceptet lyder måske simpelt, men med en investering fra Balderton Capital vil teamet bag Simple Feast tage konceptet på en global vækstrejse.

”Det handler om hastighed. Verden har brug for forandring nu, og skulle vi nå vores mål uden kapital, ville det tage os markant længere tid,” fortæller Jakob Jønck, en af stifterne af Simple Feast, om, hvorfor Simple Feast har inddraget internationale investorer med Balderton Capital i spidsen.

”Det har givet os et fundament til de investeringer, som skal udgøre en solid platform for vores vækst. Vores investorer har stor erfaring med globale virksomheder, både fra USA og Europa. Og de fungerer som et rigtig godt strategisk og operationelt sounding board. Desuden bidrager de med et imponerende netværk,” siger Jakob Jønck.

For ham har hele ideen om en international investor været en unik chance.

”Når du har dygtige internationale investorer med ombord – som altså vel at mærke ved, hvad de laver, og som er helt med på visionen og ambitionen – så er det en fornøjelse og noget, der løfter os alle.”

Balderton Capital ser Simple Feast som et godt bud på en virksomhed, der lægger sig op ad en global trend med sundere madvaner.

”Det handler om at bygge et godt brand og så kombinere det med en forretningsmodel, der holder til deres rejse,” siger Daniel Waterhouse, partner i Balderton. Han peger på, at selvom konceptet bag Simple Feast på overfladen lyder simpelt, er det langtfra hele sandheden.

”Der er en enorm kompleksitet i en virksomhed som Simple Feast. Det gælder lige fra konstant at have nye opskrifter, få styr på leverandørkæden og til logistikken,” siger Daniel Waterhouse, der peger på, at planen er at udvide Simple Feasts forretning.

”Lige nu har de udvidet til Stockholm, men det er klart, at andre steder også er på radaren. I dag producerer de tre måltider om ugen, men folk spiser jo mere end det,” siger Daniel Waterhouse.

FAKTA OM DANSK VÆKSTKAPITAL II

FONDSMIDLER

3,0 mia.

FONDE I PORTEFØLJEN

20