Omada

HEKTISK FORLØB SKAFFEDE KAPITAL
TIL AMBITION OM AT BLIVE
GLOBAL MARKEDSLEDER

Den fynske producent af bremsekomponenter Budweg Caliper så ikke en naturlig arvtager til familievirksomheden, der har rødder tilbage til 1939. I februar 2018 førte det til et salg af aktiemajoriteten til kapitalfonden Capidea.

”Da ingen i familien stod i kø til at overtage virksomheden, spurgte vi os selv, hvad vi kunne gøre, så Budweg også ville være der i morgen. Altså, det er en familievirksomhed med rødder tilbage til 1939, så selvfølgelig er der følelser involveret, men hensynet til selskabets ansatte og overlevelse vejede højere,” siger Thomas Egon Larsen, adm. direktør i Budweg Caliper.

Den fynske virksomhed, der er opkaldt efter stifterens hustru, Budweg, renoverer og videresælger bremsekalibre, der presser bremseklodsen mod bremseskiven. Budweg Caliper kan servicere stort set alle bilmærker. Virksomheden med over 170 ansatte har siden 2006 været ejet af de to brødre Jan og Thomas Egon Larsen.

De to brødre solgte til Capidea, men beholdt lige over 40 pct. af aktierne.

”Selvfølgelig oplever vi nu en forandring. Vi oplever, at vi er nødt til at uddanne de nye ejere i den verden, som vi opererer i. Omvendt har de nogle erfaringer, som de bidrager med. De har nogle metoder til at nå vækstmålene, som vi afprøver,“ siger Thomas Egon Larsen, der ser den største forandring i, hvordan man dokumenterer og måler nye tiltag.

”Vi har arbejdet i virksomheden i årtier, så vi ved jo, hvad der sker, hvis vi drejer til højre. Men de, der har købt virksomheden, har brug for at kunne følge med i, hvad der sker. Det er kun fair. De har mange penge på spil,“ siger Thomas Egon Larsen, der ikke kun ser ekstraarbejde ved ejerskabet af Capidea. Bl.a. har virksomheden ansat en finansdirektør.

„For første gang i 20 år har jeg ikke lavet regnskab mellem jul og nytår. Før havde vi også en bestyrelse, hvis største rolle var at underskrive regnskabet, og intet andet. Nu bliver bestyrelsen brugt til udvikling af strategien.“

FAKTA OM DANSK VÆKSTKAPITAL II

FONDSMIDLER

3,0 mia.

FONDE I PORTEFØLJEN

20