Languagewire

Platform oversætter til 30 forskellige sprog på et døgn

LanguageWire automatiserer processen omkring oversættelse, så de imødekommer kundernes behov for mange tekster på flere sprog. Med investeringen fra CataCap vil virksomheden brede sig til endnu flere lande.

LanguageWire er på 17 år vokset til en virksomhed med 150 fuldtidsansatte, kontorer i fem lande og 5.200 tilknyttede freelancere.

”Vi fokuserer på teknologien omkring oversættelse,” fortæller Henrik Lottrup, CEO og stifter i LanguageWire. ”Det er for dyrt og tidskrævende for virksomhederne at sende Word-dokumenter frem og tilbage på e-mail. I stedet for kommer kunderne ind på vores platform, der automatisk sammensætter det rette team og de rette ressourcer til opgaven. På ét døgn kan virksomheden få en tekst oversat til 30 sprog, som er klar til at blive publiceret straks.”

LanguageWire har altså gjort det muligt for kunderne at kommunikere på flere sprog end før. Det benytter internationale virksomheder som H&M, Samsung og Audi sig af.

”Vores kunders dilemma er, at deres behov for oversættelse er langt større end deres budget til oversættere. I dag producerer virksomhederne enormt meget indhold – fx produktbeskrivelser, social media- og søgemaskineoptimeringstekster – og de skal have det i 20-30 lande hurtigt. Dén udfordring løser vores platform,” forklarer Henrik Lottrup.

Unik kombination af maskinoversættelse og professionelle oversættere
LanguageWire anvender også maskinoversættelse til nogle slags tekster.

”Hvis en kunde fx skal have oversat 2 mio. ord til søgemaskineoptimering, kan vi vælge at benytte maskinoversættelse, når dette er afstemt med kunden. Vi ser et større behov for tekster, som bare skal forstås, og her begynder maskinoversættelser faktisk at virke fint. Men vores medarbejdere af kød og blod oversætter det meste, fx salgstekster og brochurer, og sådan vil det være i mange år fremover,” mener Henrik Lottrup.

Kapitalen fra CataCap bidrager til at indfri en klar ambition:

”Vi vil ud i hele Europa og skabe en mere international profil og et stærkere brand. Der er 20.000 oversættervirksomheder i verden, og vi er lige nu den 30.-største. Investeringen støtter vores ambition om at komme op i top-10,” afslutter Henrik Lottrup.

FAKTA OM DANSK VÆKSTKAPITAL II

FONDSMIDLER

3,0 mia.

FONDE I PORTEFØLJEN

20