Labster

Virtuelt laboratorium til studerende i hele verden

Den danske it-virksomhed Labster har udviklet et online-læringsprogram, hvor bl.a. studerende kan arbejde med forsøg og forskning i et virtuelt laboratorium. Platformen benyttes allerede af 150 uddannelsesinstitutioner globalt, og med 65 mio. kr. i frisk kapital fra bl.a. Balderton Capital kan Labster for alvor udbrede teknologien. 

Labster blev grundlagt i 2012, og deres virtuelle laboratorium bliver i dag brugt i undervisningen på 25 pct. af de danske gymnasier og på 150 uddannelsesinstitutioner verden over – fra England, Tyskland, Schweiz og Spanien til USA, Kina, Taiwan og Chile.

Tekstbøger skiftes ud med interaktiv læring
Labsters virtuelle laboratorium giver studerende verden over helt nye forudsætninger for læring. Med blot en computer eller tablet som redskab kan de studerende udføre alt fra simple forsøg til avanceret forskning.

”Med Labster kan de studerende forske og udføre forsøg, der normalt ville være for dyre, tidskrævende eller farlige at udføre i skolens fysiske laboratorium. De kan træde ind i et 3D-univers, der gengiver et komplet laboratorium med alt nødvendigt forskningsudstyr. Gennem historiefortælling kan de studerende bl.a. lære om DNA ved at opklare mordsager og forske i kræftceller. Det er en langt sjovere og mere interaktiv måde at lære på, og så skaber det en klar tråd mellem videnskab og den virkelige verden,” siger stifter og adm. direktør Mads Tvillinggaard Bonde.

65 mio. kr. til videre vækst
Selvom virksomheden de seneste to år er gået fra 7 til 100 medarbejdere, er ekspansionen langtfra færdig. I 2017 fik Labster tilført 65 mio. kr. i frisk kapital, som skal hjælpe virksomheden videre på vækstrejsen.

”Med 65 mio. kr. fra internationale investorer, bl.a. Balderton Capital, har vi fået midlerne til at satse aggressivt på salg og markedsføring, hvor vi især vil fokusere på universiteter i USA og Storbritannien. Vi vil også arbejde på at udvide vores sortiment af simuleringer til flere naturvidenskabelige områder,” siger Mads Tvillinggaard Bonde.

FAKTA OM DANSK VÆKSTKAPITAL II

FONDSMIDLER

3,0 mia.

FONDE I PORTEFØLJEN

20