Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

DANSK VÆKSTKAPITAL II: BESTYRELSEN ER NU PÅ PLADS

18/01 2016

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har udpeget bestyrelsen i Dansk Vækstkapital II. Bestyrelsen består af i alt fem medlemmer med Ulrik Spork som formand. Bestyrelsesmedlemmerne er indstillet af investorerne.

Foruden Ulrik Spork består den nye bestyrelse af Birgit Wøidemann Nørgaard, Peter Carøe, Jens Peter Toft og Kent Stevens Larsen (se nedenfor for yderligere beskrivelse).

Udpegelsen er sidste formelle skridt i etableringen af den nye fund of funds, som skal investere i small-, midcap og venturefonde drevet af private forvaltere, som efterfølgende investerer videre ud i virksomheder.

”Det bliver fantastisk spændende at være med til at skubbe endnu mere gang i vækstlaget i dansk erhvervsliv. Jeg glæder mig til at tage fat på arbejdet med fondsinvesteringer i samarbejde med de øvrige bestyrelsesmedlemmer og Vækstfonden, som udgør Dansk Vækstkapitals sekretariat,” siger den nye bestyrelsesformand, Ulrik Spork.

Og han er klar til at tage arbejdshandskerne på med det samme:

”Jeg forventer, at vi i bestyrelsen kommer til at kigge på de første fondsinvesteringer inden for de kommende måneder. Det er afgørende, at vi får identificeret fonde med de rette kompetencer, så kapitalen effektivt kommer videre ud til virksomheder med potentiale til at skabe vækst og nye arbejdspladser og samtidig levere et konkurrencedygtigt afkast til investorerne.”

En kreds af investorer gav i november 2015 tilsagn om at investere 2,6 mia. kr. i Dansk Vækstkapital II. Investorerne tæller bl.a. ATP, Danica Pension, PensionDanmark, PKA, Nordea Liv og Pension, Sampension, Industriens Pension og Vækstfonden. Endnu en finansieringsrunde kan komme på tale, hvis der er yderligere interesserede investorer.

For yderligere informationer, kontakt:
Peter Bruun, Kommunikationschef i Vækstfonden, pbr@vf.dk, 40 81 35 46

FAKTA OM DANSK VÆKSTKAPITAL II’S BESTYRELSE

Ulrik Spork (formand) 
Direktør i SporCon Lifescience Advisors IVS og bestyrelsesmedlem i Neurescue, Zerotaste, Technolution samt medlem af Atrium Partners Advisory Council og VF Ventures advisory board.

Ulrik Spork har i en lang årrække frem til 2015 været tilknyttet Novo A/S henholdsvis som Head of Venture Investments, Senior Partner i Novo Ventures, Managing Partner i Novo Growth Equity og i den seneste periode som Managing Partner for området Large Investments. Tidligere har han desuden også været både bestyrelsesmedlem i og formand for venture- og kapitalfondenes brancheorganisation DVCA.

Birgit Wøidemann Nørgaard

Næstformand i NNE Pharmaplan A/S og Statens IT Projektråd og bestyrelsesmedlem i DSV A/S, IMI Plc., Lindab International AB, WSP Global Inc., Kvaerner ASA, Cobham Plc. og i Dansk Vækstkapital I.

Birgit Wøidemann Nørgaard er tidligere konsulent i McKinsey og Co. Siden 1993 har hun bl.a. været underdirektør i Danisco A/S, vicedirektør i Danisco Distillers, finansdirektør og adm. direktør i Carl Bro Gruppen, adm. direktør i Grontmij/Carl Bro A/S samt koncerndirektør i Grontmij N.V.

Peter Carøe
Direktør i CI-II Holdings GP ApS og ejer af Finance Advisory ApS. Bestyrelsesmedlem i IWC A/S, IWC Holding A/S, IWC Investment Partners Fondsmæglerselskab A/S, Aase og Ejnar Danielsens Fond og DADES A/S samt formand for investeringskomiteen i Copenhagen Infrastructure Partners I og censornæstformand for de erhvervsøkonomiske bachelor-, master- og kandidatuddannelser på Copenhagen Business School.

Peter Carøe har tidligere bl.a. været Head of alternative investments i PFA Pension og har haft ledende poster og arbejdet internationalt i en lang række større banker.

Jens Peter Toft
Driver egen virksomhed og udfører bestyrelsesarbejde samt rådgivning. Bestyrelsesmedlem i Biludan A/S, Bitten og Mads Clausens Fond, Civilingeniør N.T. Rasmussens Fond, Danske Invest, Enid Ingemanns Fond, Fondet for Dansk Norsk Samarbejde, M. Goldschmidt Holding A/S, MipSalus Holding ApS, PNO Holding A/S, Selskabet af 11. december 2008 ApS, Solar A/S samt medlem af investeringskomiteen i GRO Capital.

Gennem 25 år og frem til 2007 var Jens Peter Toft ansat i Danske Bank, bl.a. som underdirektør, vicedirektør og Global Head of Corporate Finance.

Kent Stevens Larsen

Ejer og driver Phoenix Capital. Bestyrelsesmedlem i Boozt og Sportamore.

Kent Stevens Larsen var Senior Director i Nordic Capital i 11 år frem til 2009 og samtidig næstformand i Kompan A/S, bestyrelsesmedlem i Unomedical A/S og Falck A/S samt bestyrelsesmedlem og formand i Sonion A/S. Tidligere har han desuden været konsulent i McKinsey & Co. gennem 8 år.