Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

MAJ INVEST EQUITY 4 K/S NY HOVEDAKTIONÆR I PF GROUP

13/05 2013

Maj Invest Equity har indgået aftale med de nuværende ejere af PF Group, som bl.a. består af Maskinfabrikken PcP A/S og Elefantriste A/S, om køb af aktiemajoriteten i koncernen. Koncernen omsætter for godt 300 mio. kr. med produktion i Vildbjerg, Holstebro samt England, og har ca. 275 ansatte. En ambitiøs vækststrategi skal løfte omsætningen op til ca. 500 mio. kr. i løbet af de næste ca. fem år.

PF Group er en af de førende leverandører i Nordeuropa af løsninger inden for riste, trin, stilladsmateriel, perforerede plader og gelændere til bl.a. entreprenører, håndværksvirk- somheder, offshore installationer, stilladsbranchen, jernbanesektoren og energisektoren.

PcP-koncernen har i tre generationer været ejet af familien Fahrsen Pedersen, de senere år også med Industri Udvikling i ejerkredsen. Familien trak sig dog fra den daglige ledelse i 2007, hvor John Nielsen tog over som adm. direktør.

Hos PF Group glæder adm. direktør John Nielsen sig til den fortsatte udvikling under det nye ejerskab. ”Vi har haft stor glæde af en mangeårig stabil og involverende ejerkreds. Nu har familien så valgt at sælge, og det glæder mig, at det sker til Maj Invest Equity, som på kort tid har udvist stort engagement for vores virksomhed og vores planer for fremtiden. Det bliver en spændende udfordring at bringe virksom-heden til næste trin sammen med Maj Invest Equity. Vi har naturligvis brugt meget tid på at diskutere, hvordan vi skal udvikle virksomheden, og vi har dermed i fællesskab tegnet billedet til en spændende rejse sammen.”

Hos Maj Invest Equity er Partner Niels Toft meget begejstret for virksomheden og organisationen – og ser gode muligheder for, at PF Group kan realisere sin ambitiøse vækstplan.

”Vi er glade for, at vi har fået muligheden for at investere i en særdeles god virksomhed med en overordentlig dygtig og engageret ledelse og organisation. Det har vi kunnet mærke, lige siden vi trådte ind i virksomheden første gang. Derudover har vi konstateret, at virksom-heden har et stærkt fundament med en solid teknisk base, et stabilt kundegrundlag, et stærkt brand blandt sine kunder og en række spændende projekter med nye kunde-segmenter, som ser meget lovende ud. Vi mener derfor, at PF Group har en stærk platform for at fortsætte sin vækst primært ad organisk vej, og har til hensigt at investere yderligere i at accelerere væksten. Hvis interessante muligheder for opkøb opstår, vil vi heller ikke udelukke muligheden for at styrke væksten ad den vej.”

Christian Fahrsen Pedersen, der er hovedejer i tredje generation, fortsætter som minoritetsaktionær i PF Group og er ligeledes glad for løsningen.”Det har naturligvis ikke været en nem beslutning at sælge aktiemajoriteten i virksomheden. Men jeg er ikke længere så aktiv i virksomheden, som jeg har været. Derudover er virksomheden kommet til det punkt, hvor jeg mener, at et ejerskifte til en ny hovedejer med et stort engagement og finansiel styrke vil gavne den. Det føler jeg mig overbevist om, at Maj Invest Equity vil være, og ser frem til samarbejdet med dem i bestyrelsen.”

Maj Invest Equity’s endelige overtagelse af aktiemajoriteten afventer godkendelse fra konkurrencemyndighederne, hvilken forventes ultimo maj 2013. Parterne har besluttet ikke at oplyse købesummen. Investeringen bliver den anden investering foretaget af Maj Invest Equity 4 K/S, som har et samlet kapitaltilsagn på 1,2 mia. kr. til investering i mindre og mellemstore virksomheder i Danmark.

Om PF Group
PcP blev etableret i 1927 af Peder Chr. Pedersen. Virksomheden, som har hovedkontor i Vildbjerg, har altid været kendetegnet ved høj teknisk faglighed og høj innovationsevne, hvilket har resulteret i kontinuerlige udviklinger af produkter, løsninger og produktions-metoder. Koncernen fremstiller og sælger riste, trin, stilladsmateriel og tilhørende produkter i 10 europæiske lande. Koncernen beskæftiger ca. 275 medarbejdere, heraf langt hovedparten i Danmark.

For yderligere information se www.pcp.dk

Om Maj Invest Equity (tidligere LD Invest Equity)
Med et samlet kapitaltilsagn på omkring 8 mia. kr., mere end 30 porteføljevirksomheder og 20 investeringsmedarbejdere er Maj Invest Equity en ledende private equity aktør i Danmark. Maj Invest Equity har rødder i LD, som i sit mangeårige virke indenfor unoterede aktier har skabt grundstenene til Maj Invest Equity’s strategi, som er fokuseret på virk- somhedernes udvikling og ansvarligt ejerskab.

For yderligere information se www.majinvest.com

Kontaktpersoner:
Maj Invest Equity: Niels Toft, Partner, tlf.: 2365 5939
PF Group: John Nielsen, Direktør, tlf. 9713 1200