Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

REAPPLIX REJSER 5,5 MIO. EURO TIL BEHANDLING AF ALVORLIGE DIABETISKE SÅR

29/01 2013

Det danske firma Reapplix har netop rejst 5,5 millioner € til videreudvikling og markedsmodning af deres banebrydende produkt kaldet LeucoPatch™. LeucoPatch™skal bruges til behandling af svært helende sår og har vist sig effektiv i behandlingen af diabetiske fodsår. De lovende resultater har ført til en kapitaltilførsel fra tre større danske venture fonde, heriblandt SEED Capital.

”Vi er glade for nu at have fået kapital til at kunne dokumentere og udbrede vores teknologi til fordel for patienterne. Vi forventer, at vores behandling vil føre til at flere fodsår heler, en betydelig forbedring af patienternes livskvalitet og mindske risikoen for amputation, hvilket vil være en stor sundhedsøkonomisk gevinst for samfundet,” siger Niels Erik Holm, CEO, fra Reapplix.

Den globale diabetes epidemi medfører at stadig flere patienter får følgesygdomme. Mange års forhøjet blodsukker fører blandt andet til, at diabetes patienternes små blodkar og nerver ødelægges. En af konsekvenserne af dette er en nedsat evne til at hele sår. Således findes der 10-15.000 behandlingskrævende diabetiske fodsår i Danmark og op mod 1000 tæer, fødder og ben amputeres årligt grundet diabetiske sår.

Reapplix’ produkt LeucoPatch™ skaber et biologisk aktivt plaster baseret på patientens eget blod udelukkende ved hjælp af mekaniske processer. LeucoPatch™ er således i stand til at levere en aktivt helende sårbehandling, der kan hjælpe diabetes patienter med fodsår, der ofte ender med meget lange og omfattende behandlingsforløb.

Professor overlæge Lise Tarnow fra Steno Diabetes Center mener at: ”Den logiske opbygning af produktet og de hidtidige resultater fra kliniske studier af patienter med langvarige fodsår, hvoraf halvdelen heler efter behandling med LeucoPatch™, er fantastisk imponerende. Kan de hidtidige resultater bekræftes i det planlagte studie, vil vores mulighed for at tilbyde en mere tilfredsstillende behandling til denne hårdt belastede patientgruppe blive betydeligt bedre i fremtiden”

Reapplix blev startet med innovationsmidler i 2008 og er indtil nu blevet finansieret af SEED Capital i Lyngby. Over de næste år vil Reapplix gennemføre et stort klinisk studie, der skal bekræfte de foreliggende og meget lovende data og sikre, at LeucoPatch™ kommer ud på det globale marked.

”Vi er stolte over, at vi for fire år siden troede på ideen og holdet bag Reapplix, som indtil nu har overholdt dets målsætninger. Den nye kapitaltilførsel, bekræfter vores tro på Reapplix yderligere. Investeringen skal være med til at finansiere det endelige studie, som er nødvendigt for en global anerkendelse af LeucoPatch™ behandlingen,” siger Investment Manager hos SEED Capital, Line Holten.