PRODATA CONSULT

IT-SELSKAB MED FREELANCERE
SKAL PÅ EUROPÆISK EROBRINGSTOGT

ProData Consult leverer it-specialister til kunder med ambitiøse vækstplaner, som foretrækker at hyre de bedste på timebasis og bruge egne kræfter på at drive forretningen. Dermed indskriver virksomheden sig i den såkaldte gig economy, som er betegnelsen for den stærke trend, hvor virksomheder løbende bruger forskellige eksterne specialister til udviklingsopgaver, som de ikke selv kan fastansætte folk til.  

Virksomheden har succes, og den udvikling bliver der nu sat ekstra skub i med en investering fra kapitalfonden Polaris (Polaris Private Equity IV).

”Selv virksomheder med egne it-folk oplever, at teknologien udvikler sig så hurtigt, at de alligevel bliver nødt til at hyre konsulenter. Med vores model kan de fokusere på forretningen, og så leverer vi de it-folk, der er nødvendige for at få forretningen til at skalere,” forklarer CEO Søren Rode, der oplever, at der ingen modsætning er mellem projektansættelse og topkompetencer i it-industrien.

”Over 20 pct. er freelancere, fordi toptalenter vil arbejde med de spændende projekter, hvor de bliver udfordret hele tiden.”

ProData Consult har med den model formået at blive markedsledende i Danmark i segmentet inden for it-konsulenter på timebases, samtidig med at selskabet har aktiviteter i Polen, Holland, Tyskland, Sverige og Norge.

ProData Consult har nu en omsætning, der nærmer sig 1 mia. kr., men selskabet har appetit på mere.

”Vi vokser allerede stærkt, men har potentialet til at komme op i en endnu bedre liga,” konstaterer Søren Rode og peger på, at selskabet i dag oplever en vækst på 60 pct. i Polen og er markedsledende i Danmark.

De tanker førte til, at kaffesamtaler med Polaris gennem fire år blev mere konkrete.

”Vi talte med Polaris i fire år, og det har givet en tillid til, at vi kender hinanden. Og så må jeg sige, at det har overrasket mig, at der i det strategiske arbejde har været så meget at vinde ved at tænke stort og langsigtet. Når man er ejerledet, kan der utrolig hurtigt gå drift i den.”

FAKTA OM DANSK VÆKSTKAPITAL I

FONDSMIDLER

4,1 mia.

FONDE I PORTEFØLJEN

16