Netcompany

KAPITALTILFØRSEL ANSPOREDE TIL
PLANER OM BØRSNOTERING

Netcompany, der blev børsnoteret i sommeren 2018, fortæller her om, hvordan kapitalfonden FSN Capital IV’s investering i 2015 betød et ekstra skub på ambitionerne.

”Vi har altid været åbne omkring, hvad vi ville, nemlig to ting: internationalisering og en børsnotering. Partnerskabet med FSN Capital var med til at sætte de to temaer allerøverst på agendaen,” forklarer André Rogaczewski, adm. direktør i Netcompany.

Han forklarer, at begge ambitioner i begyndelsen kunne virke overvældende.

”Børsnotering og internationalisering kræver erfaring, forbindelser, kompetencer og så – ikke mindst – modet. Og det blev vi ansporet til at forfølge, da vi sammen med FSN Capital åbent gik ud og sagde, at det altså var målet,” forklarer André Rogaczewski, der forklarer, at det krævede et nyt kompetencesæt.

”Det med at levere it-systemer til tiden og samtidig vækste, det vidste vi jo godt, hvordan vi skulle gøre. Men vi skulle have nogen ombord, der kendte til internationalisering og børsnotering.”

Foruden investeringen fra FSN Capital har Netcompany også fået en direkte såkaldt co-investering fra Dansk Vækstkapital.

André Rogaczewskis råd til andre virksomheder, der overvejer at tage kapital ind fra en kapitalfond, er at kigge dybt indad for at få afklaret, hvad virksomhedens mål er.

”Man skal være grundig, i forhold til hvad man vil, og være afklaret om, hvordan man vil gøre det. Og her handler det også om at definere, hvad man ser som virksomhedens egne kompetencer, og hvor der er brug for input udefra. Når de ting er på plads, så kan man tale med en kapitalfond og undersøge, om fonden forstår det. Vil de det samme? Er virksomhedens mål også fondens mål?” understreger Rogaczewski.

”Kemi og kultur kan ikke overvurderes. Når det er sagt, så er kapital jo et værktøj til at nå de mål, man har. I vores tilfælde skulle vi bruge kapital til internationalisering, eksempelvis til at købe virksomheder, som vi jo gjorde. Så er der en diskussion, om det er smart at få kapital fra kapitalfonde. Men har man samme mål, kan de skabe en nemmere adgang til kapital, og det har været det rigtige for os.”

FAKTA OM DANSK VÆKSTKAPITAL I

FONDSMIDLER

4,1 mia.

FONDE I PORTEFØLJEN

16