SCANBUR

PRODUKTUDVIKLING I FOKUS I FAMILIEVIRKSOMHEDEN

Scanbur har over 40 års erfaring med udvikling, produktion og salg af laboratorieudstyr og forbrugsartikler til forskningsafdelinger, særligt i Norden. I 2014 investerede Erhvervsinvest i familievirksomheden, der fortsætter sit fokus på den nytænkende produktudvikling.

Scanbur i Karlslunde har siden stiftelsen i 1968 udviklet en række banebrydende produkter. Fx var Scanbur i 70’erne de første, der udviklede et kaninbur i plast, som kunne tåle de nødvendige 121 grader under rengøring uden at smelte. I dag leverer virksomheden komplette løsninger til laboratorier i særligt de nordiske lande. Men udviklingen er stadig i fokus, og i øjeblikket er det især en ny løsning til styring af relativ fugtighed, kræfterne koncentreres om.

”Den relative fugtighed spiller en afgørende rolle for forsøgsdyrs velbefindende og reproduktion. Tidligere har man styret fugtigheden på bygningsniveau, men kan man styre det tættere på dyrene, er det både mere miljørigtigt og giver besparelser. Og vi har nu udviklet en løsning, der styrer fugtigheden helt ned på bur-niveau,” forklarer direktør Henrik Møllegaard, der er søn af virksomhedens stiftere.

BRANCHE I KRAFTIG VÆKST
Netop den nye løsning, kaldet ScanClime, er nu under patentering. Og det er en af de tydelige forandringer, der er sket i Scanbur, siden Erhvervsinvest i 2014 investerede i virksomheden.

”Erhvervsinvest udfordrede os først og fremmest på antagelsen om, at det ikke kan svare sig at patentere. Vi kan nu se, at ansøgning om patenter har en positiv indflydelse på forretningsmulighederne. Vi har også fået endnu større fokus på at internationalisere og har blandt andet ansat flere sælgere,” fortæller direktøren, der ser frem til de kommende års udvikling i virksomheden.

Scanbur er i øjeblikket i gang med en række store offentlige licitationer og forventer, at 2016-17 bliver nogle af de bedste år i virksomhedens historie.

”Vi oplever i disse år en kraftig vækst i branchen. Derudover bliver der løbende implementeret nye reguleringer på området, som stiller stadig større krav til både vores produkter og giver nye muligheder,” siger Henrik Møllegaard.

FAKTA OM DANSK VÆKSTKAPITAL I

FONDSMIDLER

4,1 mia.

FONDE I PORTEFØLJEN

16