VEGA SEA

Vega Sea leverer kvalitetslaks til hele verden

Vega Sea i Esbjerg er en af Europas førende lakseproducenter. Virksomheden forarbejder og distribuerer norsk fersk laks af høj kvalitet, der bliver solgt i Europa og på andre udvalgte internationale markeder, fx i Australien. Koncernen har siden 2010 oplevet kraftig vækst. Ambitionen er at fordoble omsætningen inden for de næste fire år, og en spritny fabrik er en del af vækstplanerne.

NY FABRIK ØGER KAPACITETEN

Vega Sea har brugt en stor del af 2012 på at bygge den 11.000 m2 topmoderne fabrik, fortæller adm. direktør Kent Jensen.

”Vi har samlet vores produktion i fabrikken, som kom op at køre 17. september. Der er kapacitet til, at fabrikken kan producere dobbelt så meget, som hele forretningen producerer nu, så vi kan nå op på 80-100 ton råvarer om dagen. Vores udfordring er nu at få solgt alt det, vores fabrik har kapacitet til at lave.”

FOKUS PÅ SALG OG NYE MARKEDER
I samarbejde med Maj Invest, der overtog 45 pct. af selskabet i forbindelse med investeringen, har Vega Sea styrket salgsfunktionen betydeligt og rettet blikket mod nye internationale markeder.

”Vi har formået at komme ind på flere markeder uden for Europa, bl.a. Indien, Sydafrika og Taiwan. Vi har også udnyttet vores netværk til at få kontakt til det amerikanske marked, som vi forventer os meget af,” fortæller Kent Jensen.

DE YDRE RAMMER PÅ PLADS
Vega Sea omsætter i alt for over ½ mia. kr. årligt, og i 2012 steg virksomhedens bruttoresultat 21 pct. Men det er kun begyndelsen. I fremtiden vil Vega Sea fokusere endnu mere på salg og på at producere det, markedet efterspørger.

”Vi har de ydre rammer på plads i form af fabrikken og dygtige medarbejdere. Vi går nu i gang med en organisatorisk proces, hvor vi skal have strømlinet virksomheden internt og få udnyttet vores fabriks fulde potentiale.”

FAKTA OM DANSK VÆKSTKAPITAL I

FONDSMIDLER

4,1 mia.

FONDE I PORTEFØLJEN

16