TRUSTPILOT

Trustpilot skaber tillid på nettet

Trustpilot er en it-virksomhed, der har udviklet en service på internettet, hvor forbrugere kan anmelde de virksomheder, de har handlet hos. Hjemmesiden har haft stor succes i Danmark og England. Med en af de absolut største kapitalrejsninger herhjemme i 2012 på 75 mio. kr. er virksomheden nu på vej til USA og videre ud i Europa.

COPYRIGHT PÅ KUNDEANMELDELSER
Trustpilot tilbyder virksomheder en service, hvor de automatisk kan invitere deres kunder til at anmelde dem på Trustpilots hjemmeside. Virksomhederne får rettigheder til at bruge anmeldelserne i deres markedsføring, og anmeldelserne gør det lettere for andre at træffe en beslutning, når de handler.

”Forbrugere bruger Trustpilot til at sikre, at de får god service. Tidligere fortalte du venner og bekendte om dine gode og dårlige oplevelser. I dag er den form for personlige anbefalinger blevet mange gange stærkere med internettet. For virksomhederne er Trustpilot en god mulighed for at skabe troværdighed omkring deres forretninger, og samtidig bliver de opmærksomme på, hvor de kan sætte ind for at gøre kunderne mere tilfredse,” siger adm. direktør Peter Holten Mühlmann.

100 MIO. KR. ØREMÆRKET TIL GLOBAL VÆKST
Ideen til Trustpilot opstod i Århus i 2007, og særligt de seneste to år er udviklingen gået stærkt. Virksomheden fik succes med sin internetservice i England, og i september 2011 rejste Trustpilot 25 mio. kr. til at udbrede produktet i resten af Europa. Pengene kom fra venturefondene SEED Capital Denmark II og Northzone Ventures VI, der hver investerede 12,5 mio. kr. Ved udgangen af 2012 fik Trustpilot tilført yderligere 75 mio. kr. fra de eksisterende investorer og det schweiziske ventureselskab Index Ventures, der tidligere har investeret i virksomheder som Skype og JUST EAT.

”Da vi gennemførte kapitalrejsningen i 2011, var vi 25 ansatte, og ved udgangen af 2012 var vi 110. Vi har altså mere end firedoblet antallet af medarbejdere. Vi har 22 nationaliteter ansat, og de sidder alle sammen her i Danmark.”

600.000 DANSKERE HVER MÅNED
I Danmark er der hver måned 600.000, der bruger Trustpilot. I løbet af næste år vil virksomheden forsøge sig i USA, resten af Europa og muligvis Asien.

”Måden, man handler på internettet på, er ens i hele verden. Så derfor mener vi, at Trustpilot sagtens kan blive stort i fx Japan, Tyrkiet, USA eller andre steder i verden,” siger Peter Holten Mühlmann.

FAKTA OM DANSK VÆKSTKAPITAL I

FONDSMIDLER

4,1 mia.

FONDE I PORTEFØLJEN

16