ELLEGAARD

Effektiv og miljøvenlig formering af planter

Virksomheden Ellegaard i Esbjerg har udviklet et unikt og bæredygtigt produktionssystem til formering af blomster, afgrøder og træer. Gartnerier og landbrug i Europa og USA bruger allerede Ellepot-systemet, som effektiviserer produktionen, øger udbyttet af planterne og sparer kundernes tid og penge.

Ellepot-systemet er et unikt og dokumenteret bæredygtigt formeringssystem til at masseproducere planter og afgrøder i gartnerier, landbrug og skovbrug. Produktionssystemet fungerer på den måde, at gartneren indfører et specialudviklet miljøvenligt papir og tilsætter sin egen spagnum. Ud kommer små næringsholdige potter til frø og stiklinger, der kan plantes ud i gartnerier eller i naturen.

“Med Ellepot-systemet sparer vores kunder tid. De skal ikke vente på, at rødderne sætter sig, før de planter ud i marken. Potterne giver en hurtigere og sundere rodudvikling og gør det lettere at håndtere planterne. Det hele takket være vores specialudviklede papir, der bliver opløst med tiden, når planten er sat ud i jorden.” forklarer adm. direktør i Ellegaard, Lars Steen Pedersen.

NYE INDUSTRIER OG MARKEDER
Ellegaard er markedsledende i Europa og Nordamerika inden for det, der hedder et plug-system. Og virksomheden er kommet langt, siden Lars Steen Pedersen tiltrådte som adm. direktør i 2005.

“Vi startede i blomstersegmentet, men de seneste år har vi arbejdet på at introducere systemet i nye industrier. I dag er vores system ude i mere end 80 lande. I middelhavsområdet har vi gang i en række større gartnerier, der producerer agurker, tomater og vandmeloner. De bruger dyre frø, og med Ellepot-systemet får de en bedre udnyttelse, end de gjorde tidligere,” siger han og fortsætter:

“Vi har set et fantastisk potentiale i Sydamerika inden for skovbrug. Her har vores Ellepot-system rykket gevaldigt ved standarderne inden for produktion af træer. Det potentiale vil vi forsøge at udnytte i de kommende år.”

DE SKAL KENDE OS I HELE VERDEN
Kapitalfonden Capidea investerede i virksomheden i marts 2013. Sammen med virksomheden skal de føre en ambitiøs vækstplan ud i livet.

“De næste år skal vi øge kendskabet til Ellepot-systemet på globalt plan. Vi skal penetrere markederne i Asien og Sydamerika, hvor købekraften blomstrer, og hvor de vestlige industriselskaber etablerer produktioner.”

FAKTA OM DANSK VÆKSTKAPITAL I

FONDSMIDLER

4,1 mia.

FONDE I PORTEFØLJEN

16