CONTEX

Global markedsleder søger ny vækst

Når man allerede er størst i verden i sin niche, forpligter arbejdet med markedsudvikling og innovation om muligt endnu mere. Det var en del af den erkendelse, som i 2012 førte til, at Contex, som er verdens førende leverandør af storformatscannere, blev opkøbt af investeringsfonden Procuritas Capital Investors V.

”Vi sidder på 50 pct. af verdensmarkedet, men vi kan gøre det endnu bedre. Vi skal opbygge en stærkere kundeforståelse og blive endnu skarpere til at skabe nye produkter og relaterede løsninger, der passer til vores kunders arbejdsgange. Procuritas kan være med til at tage os til det næste niveau,” siger Aage Snorgaard, der er administrerende direktør i selskabet med hovedkontor i Allerød og produktion i såvel Svendborg som Malaysia. På verdensplan er der 125 medarbejdere.

Allerede i due diligence-processen har Aage Snorgaard oplevet, hvordan Procuritas har udfordret ledelsen med konstruktive spørgsmål, og det ser han som udtryk for, at de både kan se potentialet i Contex og har indsigten til at kunne være med til at gøre den danske virksomhed endnu stærkere på sit område.

”Det handler bl.a. om at have en stærk sparringspartner, som kan medvirke til, at vi tager de nødvendige valg og fravalg, som er krævet, når man som os vil vokse og blive bedre – og at få en god struktur på beslutningsprocessen,” siger Aage Snorgaard.

FAKTA OM DANSK VÆKSTKAPITAL I

FONDSMIDLER

4,1 mia.

FONDE I PORTEFØLJEN

16