API MAINTENANCE SYSTEMS

SOFTWARE STYRER VEDLIGEHOLD I PRODUKTIONEN

API Maintenance Systems udvikler og sælger et it-system, der hjælper virksomheder med at styre vedligeholdelsen af produktionen, så de undgår unødige stop, der kan koste dem dyrt. Blandt kunderne er store internationale virksomheder som fx Arla, Lundbeck og Bang & Olufsen.

I efteråret 2013 blev API kåret til Danmarks bedste it-virksomhed af Computerworld målt på vækst, effektivitet, afkast og overskud. Og der er stor efterspørgsel efter virksomhedens EAM-system (Enterprise Asset Management). Systemet kan nemlig tilpasses virksomheder inden for mange forskellige industrier, der spreder deres produktionsenheder globalt.

INTERNATIONALE KUNDER
API’s kunder er internationale virksomheder særligt inden for fødevare-, pharma-, forsynings- og havneindustrien. Deres EAM-system er installeret hos produktionsvirksomheder i 55 lande, og fra hovedkontoret i Taastrup udstikker adm. direktør Michael Ries retningen for de 50 medarbejdere, der sidder i Danmark, Sverige, Tyskland, Ukraine og Kina.

“Vi fokuserer på internationale virksomheder med produktion i flere lande. Og her har vi fundet et vakuum i markedet, hvor vi er bedre end vores konkurrenter. Vores kunder er ikke nødvendigvis den store produktionsvirksomhed, men kan også være deres underleverandører,” fortæller Michael Ries.

16 SPROG GØR OS ATTRAKTIVE
API fokuserer lige nu på markedet i Vesteuropa, hvor de har sat massivt ind i Tyskland, Europas produktionshal. Michael Ries bemærker, at styringssystemet falder i tysk smag, men der er også potentiale på den anden side af Atlanten.

“Vores system findes nu på 16 sprog, bl.a. kinesisk og russisk. Og det gør det lettere for en virksomhed med produktion i flere lande at rulle vores system ud i hele koncernen. Det gør os også attraktive for fx amerikanske virksomheder,” siger han.

OP I GEAR
I marts 2013 indledte virksomheden et samarbejde med Capidea som det første skridt på vejen til at realisere en vækstplan. Ambitionen er at fordoble omsætningen inden for de næste fire år.

“Vi skal justere og effektivisere processerne i organisationen, så vi bliver bedre til at håndtere væksten. Og her er Capidea en værdifuld sparringspartner. Det svarer til, at vi skifter gear, fordi vi skal op i omdrejninger,” siger Michael Ries.

FAKTA OM DANSK VÆKSTKAPITAL I

FONDSMIDLER

4,1 mia.

FONDE I PORTEFØLJEN

16