Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

INDUSTRI UDVIKLING ETABLERER NY SMV-FOND PÅ 500 MIO. KR.

26/11 2014

Med kapital fra Dansk Vækstkapital og en række andre investorer har Industri Udvikling etableret en ny fond på 500 mio. kr. Fonden er Industri Udviklings fjerde med fokus på investeringer i små og mellemstore danske virksomheder.

Over de næste 5-6 år vil midler fra den nye fond blive investeret i 20-25 industrivirksomheder med en omsætning på 50-250 mio. kr. Fondens samlede løbetid er 12 år.

”Vi har arbejdet på at etablere den nye fond i halvandet år og er meget tilfredse med investorernes opbakning,” siger Lars Blavnsfeldt, adm. direktør i Industri Udvikling, og uddyber: ”Som i vores tidligere fonde vil vi også i den nye fond optræde som minoritetsaktionærer i de virksomheder, vi investerer i. Vi kommer med kapital og viden, men grundlæggerne og den daglige ledelse bevarer kontrollen. Den model har vi gode erfaringer med.”

Dansk Vækstkapital er investor i den nye fond og ser frem til det kommende samarbejde.

”Med en historik på over 100 investeringer er Industri Udvikling i dag en af landets mest erfarne investorer i små og mellemstore industrivirksomheder og passer lige ind i Dansk Vækstkapitals inve

steringsstrategi. Vi er glade for, at fonden har fået en størrelse, der gør den robust og sikrer virksomhederne en stærk og langsigtet investor,” siger formand for Dansk Vækstkapital Lars Nørby Johansen.

Læs mere om Industri Udvikling på industriudvikling.dk

For yderligere informationer, kontakt:
Lars Blavnsfeldt, adm. direktør i Industri Udvikling, tlf. 33 36 89 91, lb@industriudvikling.dk