Nissens

En virksomhed i konstant bevægelse

Produktionsvirksomheden Nissens i Horsens producerer køleløsninger til bl.a. bil- og vindmølleindustrien. Den knap 100 år gamle virksomhed er en af de ledende på sit felt og havde været familieejet i fire generationer, da Axcel i 2017 trådte ind i ejerkredsen. 

“Virksomheden blev grundlagt i 1921,” fortæller Mikkel Krogslund Andersen, CEO i Nissens A/S, “så vi har et stærkt DNA som produktionsvirksomhed. Vores forretning er delt op i to: Nissens Automotive og Nissens Cooling Solutions. De to enheder producerer til vidt forskellige markeder.”

Vækstambitioner på begge forretningsområder
Nissens Automotive producerer reservedele til bilindustriens eftermarked.

“Når en bil har brug for at få udskiftet en reservedel til køle- eller airconditioning-systemet, er Nissens det rigtige valg. Vi sikrer gennem stærke logistikkoncepter og omfattende produktudvikling, at vi på en effektiv måde kan dække eftermarkedets behov. Vi har historisk set haft vores fokus i Europa, men vi ser muligheder i eksempelvis Kina grundet bilparkens udvikling,” siger Mikkel Krogslund Andersen.

Nissens Cooling Solutions hedder den anden del af Nissens’ forretning, som laver specialdesignede køleløsninger til fx vindmøller, tog og specialmaskiner.

”Vi opererer i markeder med høje krav, og vi gør os umage for hurtigt at opfylde kundernes ønsker til specialdesignede køleløsninger. Vi tror på en fortsat udvikling af systemløsninger i divisionen”.

Axcel i ejerkredsen 
I 2017 investerede Axcel Capital V i virksomheden, der nu er klar til fortsat udvikling.

“Investeringen fra Axcel skal gøre det muligt fortsat at realisere vækstpotentialet i vores forretning og sikre en nødvendig finansiel styrke. De overordnede strategiske planer havde vi på plads, men uden investeringen kunne nogle af tiltagene være blevet forsinket. Med Axcel i ejerkredsen kan vi således sikre udviklingen af Nissens,” forklarer CEO’en.

FAKTA OM DANSK VÆKSTKAPITAL II

FONDSMIDLER

3,0 mia.

FONDE I PORTEFØLJEN

20