Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

GERTSEN & OLUFSEN GENNEMFØRER FØRSTE TILKØB

30/09 2014

Erhvervsinvest tager med købet af Atlas Incinerators næste skridt i konsolideringen af leverandører til marine og offshore sektoren

Atlas Incinerators har hovedsæde på Masnedø ved Vordingborg og fejrer i år 40 års jubilæum. Siden 1974 har Atlas fremstillet mere end 9.000 incineratorer. Produkterne afsættes globalt og anvendes primært til forbrænding af spildolien fra skibsmotorer og fast affald på skibe og offshore installationer.

Udover produktion i Danmark, har Atlas Incinerators egen produktion i Ningbo I Kina.

Erik Jacobsen, der er direktør og ejer af Atlas Incinerators, har besluttet at afhænde virksomheden til Gertsen & Olufsen, der blev erhvervet af Erhvervsinvest i april i år.

Direktør Erik Jacobsen udtaler:

”Det er med glæde, at jeg som led i et generationsskifte overdrager Atlas Incinerators. Jeg er overbevist om at de nye ejere er de rigtige til at videreudvikle forretningen og de to virksomheder komplementerer hinanden rigtig godt.”

Bo Kristensen, der i partnerskab med Erhvervsinvest investerede i Gertsen & Olufsen tidligere i år udtaler:

”Atlas Incinerators fremstiller nogle fantastiske produkter og servicerer de samme kundesegmenter som Gertsen & Olufsen. Ligesom Gertsen & Olufsen er Atlas Incinerators et stærkt globalt brand indenfor det maritime og offshore. Jeg er sikker på at de to virksomheder kan hjælpe hinanden til at vokse yderligere internationalt.”

Direktør og managing partner i Erhvervsinvest Thomas Marstrand, udtaler:

”Atlas Incinerators er en veldrevet virksomhed med dygtige medarbejdere og produkter af høj kvalitet. Vi glæder os til, at videreudvikle Atlas Incinerators og Gertsen & Olufsen og skabe en endnu stærkere kombineret virksomhed.”

I forbindelse med transaktionen er Helle Bjerre, der har en fortid fra bl.a. Nordic Tankers og A.P. Møller Mærsk, ansat som adm. direktør for koncernen. Erik Jacobsen vil fortsætte i sin nuværende rolle i en overgangsperiode og Bo Kristensen vil fortsat have en aktiv rolle i koncernen indenfor salg og forretningsudvikling.

Samtidig er Niels Henrik Jensen, der er adm. direktør i ØK, valgt som bestyrelsesformand. Endvidere er Asger Bruun-Christensen, tidligere NKT og Per Lauritsen, adm. direktør i GEA Farm Technologies valgt ind i bestyrelsen.

Den nye direktion og bestyrelse bidrager med stor brancheindsigt og kompetencer inden for internationalisering, integration og produktion.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Direktør Erik Jacobsen, Atlas Incinerators, Telefon: 40 10 18 88

Direktør Bo Kristensen, Gertsen & Olufsen, Telefon: 51 58 55 52

Thomas Marstrand, Managing Partner og direktør, Erhvervsinvest, Telefon: 70 20 32 95 eller 21 65 93 26

Niels Henrik Jensen, Bestyrelsesformand i Gertsen & Olufsen, Telefon: 20 23 21 88

Om Atlas Incinerators – se i øvrigt: www.atlasinc.dk

Om Gertsen & Olufsen – se i øvrigt: www.g-o.dk

Om Erhvervsinvest – se i øvrigt: www.erhvervsinvest.dk