Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

SEED CAPITAL SÆLGER LIBRATONE

26/06 2014

Ny ejerkreds vil accelerere Libratone’s globale ekspansion – den hurtigt voksende højttalervirksomhed Libratone skal speede innovations- og ekspansionsindsatsen op under nye ejere.

Med virkning fra i dag har et Hongkong-baseret konsortium indgået aftale om at købe aktiemajoriteten i Libratone A/S, den danske producent af trådløse lydsystemer. Konsortiet består af kapitalstærke asiatiske forretningsfolk samt Libratone’s ledelse, herunder CEO og medstifter Tommy Andersen.

“Den nye ejerkreds investerer i at bringe Libratone brandet frem til en global førerposition. De tilfører finansielle og forretningsmæssige ressourcer, så Libratone kan skrue op for både produktinnovation, geografisk ekspansion og brand building. Vi får nu de optimale betingelser for at realisere virksomhedens fulde potentiale på verdensplan,” siger CEO Tommy Andersen.

Libratone udvikler og designer trådløse lydsystemer, som streamer musik i fremragende lydkvalitet fra bl.a. smartphones, tablets, Mac og PC. Ved at tilpasse lytteoplevelsen til det 21. århundredes livsstil og ved at bruge form og farver på nye måder appellerer Libratone til kvalitetsbevidste, designorienterede brugere. De nye ejere ser et stærkt potentiale i også at udnytte Libratone’s brand til at lancere helt nye trådløse produktkategorier.

Libratone blev grundlagt i 2009 og lancerede sin første højttaler i slutningen af 2010. Siden har virksomheden haft en gennemsnitlig årlig vækst på mere end 60%, og omsætningen i 2014 ventes at overstige DKK 100 mio. Den nye ejerkreds vil sætte yderligere turbo på væksten og mangedoble virksomhedens omsætning, og målet er at børsnotere Libratone i Hongkong inden for en kortere årrække.

Libratone’s højttalere sælges i mere end 1.300 forretninger verden over, bl.a. audio/video specialister, design- og livsstilsbutikker, Apple’s egne butikker og Apple Premium Resellers. Desuden sælges højttalerne via en lang række online butikker. Som led i den globale ekspansionsstrategi er Libratone gået tungt ind i Asien, og efter Sydkorea, Japan og Taiwan tager virksomheden netop nu de første skridt ind på det enorme kinesiske marked. De nye ejere er fast besluttet på at øge tempoet i den asiatiske opbygning, samtidig med at Libratone også styrker salgs- og distributionskanalerne i Europa og Nordamerika.

Med ejerskiftet træder venturefonden SEED Capital ud af Libratone’s ejerkreds. SEED Capital kom ind ved Libratone’s første eksterne finansiering i december 2010 og er ved yderligere kapitaltilførsler blevet den største enkeltaktionær: “Vi er stolte over at have været med på 3½ års rejse, hvor Libratone er gået fra at være en iværksættervirksomhed til at blive en ubestridt succes. Dette er et fornemt eksempel på, hvordan exceptionel teknologi og design kombineret med finansiering kan skabe fantastiske virksomheder. Vi er glade for, at nye, stærke ejere kan tage Libratone til nye højder. For SEED Capital har investeringen i Libratone været en ubetinget succes,” siger General Partner Lars Andersen fra SEED Capital.

Libratone’s ledelse og medarbejdere fortsætter uberørt af ejerskiftet. Libratone har ca. 50 medarbejdere på p.t. 5 lokationer: Hovedsædet i København, R&D- og logistikcentret i Skive, det nordamerikanske salgs- og servicecenter i Boston, Massachusetts, salgskontoret for Mellemøsten i Dubai samt det nyåbnede Asien salgskontor i Shanghai, Kina. De nye ejere forventer at udvide både de danske aktiviteter kraftigt, samt globalisere virksomheden gennem etablering af nye R&D og salgsenheder i Asien, EU og USA.

Libratone’s ledelse og medarbejdere fortsætter uberørt af ejerskiftet. Libratone har ca. 50 medarbejdere på p.t. 5 lokationer: Hovedsædet i København, R&D- og logistikcentret i Skive, det nordamerikanske salgs- og servicecenter i Boston, Massachusetts, salgskontoret for Mellemøsten i Dubai samt det nyåbnede Asien salgskontor i Shanghai, Kina. De nye ejere forventer at udvide både de danske aktiviteter kraftigt, samt globalisere virksomheden gennem etablering af nye R&D og salgsenheder i Asien, EU og USA.

Yderligere oplysninger:
CEO Tommy Andersen, Libratone, tlf. (+45) 40 83 00 98; e-mail:  tan@libratone.com

General Partner Lars Andersen, SEED Capital, tlf. (+45) 27 11 11 33, e-mail:  la@seedcapital.dk

Om Libratone

Libratone udvikler trådløse lydsystemer, der bryder med den traditionelle forestilling om, hvordan en højttaler skal se ud og lyde. Ved at udnytte mulighederne i moderne trådløs teknologi udvikler vi højttalere, der kan placeres frit i rummet og giver en optimal lytteoplevelse, uanset hvor man befinder sig. Med udgangspunkt i den skandinaviske designtradition kombinerer vi høj lydkvalitet med et organisk formsprog, der passer ind i moderne forbrugeres liv og indretning.

Tryk her for yderligere information om Libratone.

Om SEED Capital
SEED Capital er den største danske venturefond for virksomheder i de tidlige udviklingstrin. Fokus er på teknologi- og medtech-virksomheder i Danmark og det sydlige Sverige.  SEED Capital investerer i virksomheder med innovative løsninger og skalerbare forretningsmodeller, der sigter efter at komme ind på et attraktivt marked, hvor der er flere mulige exits.

Tryk her for yderligere information om SEED Capital.