Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

OBSERVE MEDICAL SKAL BØRSNOTERES

03/06 2014

SEED Capital tager Observe Medical til svenske OMX First North

Observe Medical er i fuld gang med lanceringen af Sippi®, som er virksomhedens digitale urinmåler til brug på sygehusenes intensivafdelinger. For at muliggøre en europæisk lancering af Sippi i løbet af efteråret 2014, gennemfører Observe Medical en aktieemission på 22 millioner kroner og en notering på NASDAQ OMX First North, Stockholm.

Observe Medical er en dansk-svensk medtech virksomhed, som udvikler nyskabende produkter til sygehusvæsenet. Selskabet er grundlagt i 2009 og står nu foran en lancering af Sippi, et innovativt produkt til at måle urinproduktion hos patienter på hospitalernes intensivafdelinger.

”Observe Medical er et fantastisk eksempel på det gode samarbejde mellem Sverige og Danmark i

Øresundsregionen.” siger Ulla Brockenhuus-Schack, Managing Partner, SEED Capital.

Baggrund for notering

Med Sippi har Observe Medical udviklet et nyt produkt, som effektivt og automatiseret løser et problem, som i dag skal håndteres manuelt. Patientovervågning på intensivafdelingerne er i dag næsten fuldstændig automatiseret og med Sippi digitaliseres den sidste vigtige del, nemlig overvågning af patientens urinproduktion.

Sippi er godkendt til salg i både Europa og USA og har gennemgået succesfulde kliniske studier. Herudover har produktet været testet på flere sygehuse i Europa og salget af Sippi er allerede begyndt i både Danmark og Sverige. Observe Medical forbereder i øjeblikket en lancering i Tyskland, som er Europas største marked for medtech produkter. Den forestående aktieemission tilfører den nødvendige kapital, som Observe Medical behøver for, at finansiere en kommende europæisk lancering.

Den danske venturefond SEED Capital, har samarbejdet med selskabet siden 2010, hvor den første investering blev gennemført. Svenske Lavingruppen og SEED Capital er før aktiemissionen, de to største aktionærer i selskabet, hvor de til sammen ejer omkring 80%.

”Hos SEED Capital glæder vi os meget over den planlagte aktieemission og notering. Med Sippi har Observe Medical et virkeligt stærkt produkt og med den forestående lancering af Sippi i resten af Europa og senere USA, er en notering et naturligt skridt for virksomheden før etablere sig som en international medtech virksomhed.” udtaler Ulf Rosén, Partner, SEED Capital.

For yderligere oplysninger, ses her

Yderligere information:

Magnus Emmoth

Tel: (+46) 70 412 11 97

Email: magnus.emmoth@observemedical.com

Ulf Rosén

Tel: (+45) 2594 8988

Email: ur@seedcapital.dk