Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

CAPIDEA INVESTERER I XSTREAM

18/02 2014

Den danske kapitalfond, Capidea, investerer i det danske streaming-software selskab, Xstream

Xstream har været igennem en kraftig udvikling de seneste år, og selskabet har haft succes med sin globale ekspansionsstrategi. Med Capidea som medejer får virksomheden nu muligheden for at sætte yderligere fart på de globale ambitioner.

Investeringen betyder, at Capidea bliver majoritetsaktionær i Xstream. Den tidligere TDC koncerndirektør, Lars Torpe Christoffersen, investerer også i Xstream, og bliver samtidig ny bestyrelsesformand. Den hidtidige ejer, Xstreams CEO, Frank Thorup, fortsætter som betydelig minoritetsaktionær.

Xstream har udviklet sig kraftigt de senere år, og selskabet har haft succes med sin globale ekspansionsstrategi, hvor selskabet har vundet store betydelige internationale kunder i 2013.

Den internationale position som selskabet har opnået, indenfor det professionelle video management marked, er rigtig stærk. De seneste års udvikling har vist, at Xstream har et kæmpe internationalt potentiale. ”Vores professionelle video management streaming-software har opnået stor anerkendelse i branchen og vores succes har givet os mod på at konkurrere med de helt store globale konkurrenter. Med den nye ejerstruktur står vi endnu stærkere i den fremtidige konkurrence om nye store internationale kunder.” siger Frank Thorup, CEO og medejer af Xstream.

Han tilføjer: ”Det har været vigtig at finde den rigtige partner som kan være med til at løfte selskabet til næste skridt. Samtidig har det været vigtigt for mig, at den nye medejer var dansk. Med Capidea bibeholder selskabet en dansk ejerskabsstruktur, hvor vi sammen har mulighed for at gøre Xstream til et betydeligt dansk IT-selskab.”

”Xstream er et meget spændende selskab med stærke kompetencer og et innovativt, markedsledende og unikt produkt. Xstream har en skalerbar forretningsmodel, hvilket gør Xstream særdeles konkurrencedygtig, også overfor store globale konkurrenter. Selskabet har haft succes med sin globale ekspansionsstrategi, og har vundet adskillige store kunder det seneste år. Vi er overbevist om, at Xstream har et stort vækstpotentiale og vi ser frem til at bidrage til den fortsatte positive udvikling af selskabet.” siger Nicolai Jungersen, Partner hos Capidea.

Tidligere TDC koncerndirektør, Lars Torpe Christoffersen, køber sig også ind i Xstream. “Jeg er blevet meget imponeret over Xstream som selskab og deres teknologi, samt den globale markedsposition som de har opnået. Frank har formået at opbygge et selskab, med et fantastisk fundament, et stort potentiale og et stærkt ledelsesteam. Derfor har jeg valgt at investere i selskabet.” siger Lars Torpe Christoffersen.

Om Capidea (www.capidea.dk)

Capidea er en dansk kapitalfond, der foretager langsigtede investeringer i konkurrencedygtige mindre og mellemstore danske virksomheder med potentiale for vækst. Capidea blev etableret i november 2006 og har kapitaltilsagn for i alt DKK 1,5 mia fordelt på to fonde.

Ud over institutionelle investorer, omfatter investorkredsen en række veldrevne virksomheder og dygtige erhvervsledere, som indgår aktivt i Capideas netværk.

Capidea investerer i virksomheder inden for industri, handel, distribution og service. Capidea har foretaget investeringer i 11 virksomheder, med en samlet omsætning på ca. DKK 3,7 mia.

Om Xstream A/S (www.xstream.net)

Xstream er et danskejet selskab med hovedkontor i København. Selskabet beskæftiger ca. 90 medarbejdere i Danmark, Polen og Nordamerika og er i dag en af verdens førende leverandører af professionel video management software.

Selskabet blev stiftet af Frank Thorup i 1999 og selskabet har de seneste år oplevet en fantastisk vækst, hvor Xstream har vundet mange store internationale kunder.

Selskabet kom ud med et resultat på 11 millioner efter skat i 2013

Xstream leverer løsninger til kunder i hele verden, såsom Telenor, Canal Digital, SBS Discovery media, Fuhu Inc., SES, Disney, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Schibsted.

For mere information, kontakt Xstream A/S:

Brynhild Vinskei, Markeds- og PR chef, Tlf: +45 29 66 64 20, bv@xstream.net

For mere information, kontakt Capidea:

Nicolai Jungersen, Partner Tlf: +45 41 19 41 26 unj@capidea.dk