Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

Administrerende direktør i Capidea, Erik Balleby Jensen

CAPIDEA OG LEDELSEN ERHVERVER API MAINTENANCE SYSTEMS A/S

14/03 2013

Capidea og ledelsen erhverver API Maintenance Systems A/S

Den danske kapitalfond, Capidea og ledelsesgruppen har den 13. marts 2013 erhvervet API Maintenance Systems A/S (”API”) i Taastrup. Sælgerne er den svenske investeringsfond, Sea Side Group Investments AB. Den administrerende direktør, Michael Ries, og den øvrige ledelsesgruppe fortsætter uændret i deres respektive funktioner.

CEO i API, Michael Ries, udtaler:
”Vi er særdeles tilfredse med, at Capidea har valgt at overtage API sammen med ledelsesgruppen, og vi glæder os meget til samarbejdet med Capidea til gavn for vores mange kunder, medarbejdere og aktionærer. Vores produkter afsættes primært til internationale virksomheder med produktion i flere lande og på flere sprog, og vi har i dag kunder i over 40 lande. Vi har i de senere år opbygget nye markeder i bl.a. Kina og Sydøstasien og agter at fortsætte vores ekspansion globalt”, slutter Michael Ries.

CEO & Partner i Capidea, Erik Balleby Jensen, udtaler:
”Med rødder i den svenske SKF-koncern og med 25 år i branchen har API manifesteret sig blandt de største dedikerede leverandører af software til Enterprise Asset Management i Europa, og selskabet har gennem de seneste år oplevet en kraftig vækst i både omsætning og resultat. Uplanlagte stop i produktionen kan være rigtigt dyrt, og der er derfor kommet stigende fokus på systemer som API PRO. Samtidigt hjælper API PRO virksomhederne med at forlænge levetiden på produktionsapparatet, hvilket kan aflæses direkte på bundlinjen.”

Associate Partner i Capidea, Ulrich Krasilnikoff, fortsætter:
”API’s globale forankring, stærke produktløsninger samt et godt distributionsnetværk gør API særdeles konkurrencedygtig, også overfor langt større globale spillere i softwaremarkedet. Dette er bevist via indgåelse af kontrakter med store globale produktionsvirksomheder. API’s forretningsmodel understøttes af stor skalerbarhed i hele setup’et, hvorfor vi ser rigtig gode muligheder for selskabet fremadrettet – ikke mindst indenfor anvendelsen af Software as a Service. Capidea ser således frem til at være en del den vækst og spændende udvikling, som API vil gennemgå de kommende år”.

PwC har været finansiel rådgiver for sælgerne af API.

Om API Maintenance Systems
API med hovedsæde i Taastrup, har datterselskaber i Tyskland, Sverige, Belgien og Kina. API er desuden repræsenteret globalt gennem egne salgskontorer og en række internationale samarbejdspartnere. API har foruden hovedkvarter og udviklingsafdeling i Danmark også en udviklingsafdeling i Ukraine bestående af 7 medarbejdere.
APIs hovedaktivitet består i udvikling og salg af Enterprise Asset Management systemet API PRO, som er et standard softwareprodukt til styring af vedligeholdsaktiviteter til mellemstore og store fremstillings- og forsyningsvirksomheder, såsom Alstom, ABB, Unilever, InBev og SKF.

API blev af Computerworld i 2012 kåret som Danmarks bedste branchesoftwarevirksomhed, og opnåede samtidig en placering blandt Danmarks 10 bedste IT-selskaber.

Læs mere på www.apipro.com

Om Capidea
Capidea er en dansk kapitalfond, der foretager langsigtede investeringer i konkurrencedygtige mindre og mellemstore danske virksomheder med potentiale for vækst. Capidea blev etableret i november 2006 og har kapitaltilsagn for i alt DKK 1,5 mia fordelt på to fonde.
Ud over institutionelle investorer omfatter investorkredsen en række veldrevne virksomheder og dygtige erhvervsledere, som indgår aktivt i Capideas netværk.

Capidea investerer i virksomheder inden for industri, handel, distribution og service. Capidea har foretaget investeringer i 10 virksomheder med en samlet omsætning på ca. DKK 3,7 mia.

Læs mere på www.capidea.dk