Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

DANKORT FÅR KONKURRENCE

05/07 2012

Selskabet iBill introducerer alternativ til betaling med betalingskort ved e-handel. Samtidig modtager selskabet investering fra ventureselskabet NorthCap Partners. Benytter forbrugeren iBill, betaler forbrugeren først 14 dage efter modtagelse af varen fra web-shoppen.

Det Aarhus-baserede selskab iBill håndterer hele processen fra udstedelse af faktura til efterfølgende håndtering af debitorer samt betalingsopkrævning. Nu introducerer selskabet iBill Faktura, som et alternativ til betaling med betalingskort på web-shops.

”Mange forbrugere på web-shops bryder sig ikke om, at oplyse deres betalingskortnummer til en ukendt web-shop. Med iBill Faktura får kunden 14 dages kredit, fra de har fået varen i hånden. Kunden kan derfor i ro og mag beslutte sig for, om produktet er det rette, eller om det evt. skal byttes og skal i det tilfælde slet ikke have penge op af lommen. Samtidig sikrer iBill, at web-shoppen får sin betaling straks efter, ordren er leveret. Der er således ingen risiko for web-shoppen ved at anvende iBill. Tværtimod viser erfaringer fra udlandet, at kunderne køber for ca. 20 pct. mere, når de kan vente med at betale”, udtaler Per Mønsted, adm. dir. for iBill Nordic.

Ventureselskabet NorthCap Partners har samen med andre investorer netop investeret et tocifret millionbeløb i iBill.

”Det er en win-win situation for både web-shoppen og forbrugeren. Netop derfor har modellen også haft meget stor succes bl.a. i Sverige, hvor 30-40 pct. af alle køb på web-shops, der tilbyder lignende løsninger, sker via fakturakøb. Vi glæder os til at rulle løsningen ud til web-shops i Danmark og senere også internationalt”, udtaler Jacob Bratting Pedersen, Partner i NorthCap Partners.

Om iBill
Som noget helt unikt har iBill udviklet et finansielt attraktivt koncept med iBill Faktura til de mindre og mellemstore web-shops, så de har samme muligheder for professionelle finansielle ydelser, som ellers kun har været forbeholdt web-shops med meget høj omsætning og gode forretningsrelationer.

+ Yderligere oplysninger om iBill kan findes på www.ibill.dk

Om NorthCap Partners
NorthCap Partners er et dansk baseret venturekapitalselskab, der i juni 2012 har rejst sin tredje investeringsfond på samlet 525 millioner kr. med fokus på investeringer i lovende it-fokuserede selskaber. Selskabets investorer tæller European Investment Fund, Vækstfonden, Danica Pension, Dansk Vækstkapital samt en række private investorer.

+ Yderligere oplysninger om NorthCap Partners kan findes på www.northcappartners.com

Mediekontakter

iBill Nordic
Per Mønsted, e-mba, adm. direktør
M: +45 40 25 47 50
E: per@ibill.dk

NorthCap Partners
Jacob Bratting Pedersen, General Partner
M: +45 40 13 92 44
E: jbp@northcappartners.com