Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

Peter Benson er managing partner i Sunstone Capital

660 MIO. KR. TIL INVESTERING I BIOTEK-VIRKSOMHEDER

16/12 2011

Pressemeddelelse: I løbet af de næste år forventer Sunstone Capital at udvide porteføljen med op mod 20 nye innovative biotekvirksomheder, og bringer dermed den samlede biotek portefølje op på næsten 50 virksomheder.

Danske og nordiske biotekvirksomheder kan se frem til investeringer fra en langsigtet investor. Sunstone Capital har netop rejst 660 mio. kr. i en ny fond, som skal investere i lovende biotek-virksomheder. Sunstone forventer, at fonden i løbet af 2012 når op på 750 mio. kr.

”Mange nordiske biotekvirksomheder har svært ved at finde kapital. Med den nye fond er vi nu klar til at investere i de dygtigste opstartsvirksomheder i branchen,” siger Peter Benson, managing partner i Sunstone Capital.

Finanskrisen og den medfølgende mangel på risikovillig kapital var medvirkende til at blot fem nye biotekvirksomheder blev startet i 2010 – det laveste antal siden 1998. I alt er der 160 biotekvirksomheder i Danmark i dag.

”Det tager tid at modne en ny industri. Men efter godt 10 års investeringer i nordisk biotek er branchen ved at have nået en kritisk masse. Der er skabt gode resultater og investorerne er opmærksomme på, at det er de kommende 10 år, at de har mulighed for at kapitalisere på den opbygning som har fundet sted,” siger Peter Benson.

Blandt investorerne er European Investment Fund, Dansk Vækstkapital, Industriens Pension og Vækstfonden.

“Sunstone Capital har med udviklingen af deres biotekportefølje vist, at den nordiske biotekbranche er innovativ og i stand til at klare sig i international konkurrence. Men det kræver kapital, som vi er glade for at kunne være med til at stille til rådighed,” siger Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand for Dansk Vækstkapital.

Om Sunstone Capital
Sunstone Capital er en partnerejet venturekapital investor stiftet i 2007 af et internationalt team af erfarne industri-eksperter, entreprenører og investeringsprofesionelle. Sunstone Capital fokuserer på at udvikle early-stage teknologi og life science selskaber, som har potentiale til at opnå global succes indenfor deres marked. Indenfor life science har Sunstone Capital investeringer i 26 biotech, medtech og diagnostic virksomheder, og har gennemført flere succesfulde virksomhedssalg og børsnoteringer. Med et samlet kapitalgrundlag på 5 milliarder kr. er Sunstone Capital én af de største venturekapital investorer i Norden.

Yderligere information
Sunstone Capital, Peter Benson, Managing Partner, Sunstone Life Science Ventures, mobil: 40 80 48 69