Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

Jimmy Fussing Nielsen er managing partner i Sunstone Capital

SUNSTONE CAPITAL REJSER NY TEKNOLOGIFOND

13/12 2011

Pressemeddelelse: Sunstone Capital har i en første closing opnået kapitaltilsagn på 625 mio. kr. til sin tredje teknologifond. I løbet af de kommende fem år agter fonden at investere i op mod 25 teknologivirksomheder med globale ambitioner.

Sunstone Capital udvider de kommende fem år sine investeringer i lovende start-up virksomheder indenfor software, web services, e-commerce, spil og mobil. Målet er at nå et samlet kapitaltilsagn på 750 mio. kr. i løbet af 2012. Blandt investorerne er Den Europæiske Investeringsfond, Dansk Vækstkapital, Industriens Pension og Vækstfonden.

“Det bedste tidspunkt at finde fremtidens vindere, er i krisetider. De iværksættere, som trodser de nuværende økonomiske vilkår, er de, der vil skabe den fremtidige økonomiske vækst. Europæiske venturefonde rejser i dag blot en fjerdedel af den kapital, som blev rejst før krisen. Med den nye fond er Sunstone Technology Ventures godt positioneret til at hjælpe de mest lovende start-ups til at nå deres potentiale,” siger Jimmy Fussing Nielsen, Managing Partner for Sunstone Technology Ventures.

Sunstone Technology Ventures fokuserer på nystartede, globalt orienterede teknologivirksomheder i Danmark, resten af Norden, Central- og Østeuropa.

Teknologivirksomhederne er drevet af kreative og målrettede iværksættere, som ser hele verden som deres legeplads. I dag har Sunstone Technology Ventures investeret i 20 virksomheder gennem to eksisterende fonde. Den nye fond forventes mere end at fordoble antallet af porteføljevirksomheder med investeringer i op til 25 nye virksomheder i de kommende fem år.

“Vi er glade for at deltage i Sunstone Technology Ventures Fund III. På trods af at Sunstone Capital er en relativ ny aktør i markedet, afspejler investeringsteamets strategi en indsigt, som vi kun ser i virksomheder med en meget længere historie. Vores tilsagn til Sunstone Technology Ventures, som er et lovende team i early-stage teknologi venturekapital i Europa, afspejler EIFs strategiske engagement i europæisk innovation og early-stage teknologi,” siger John Holloway, direktør i Den Europæiske Investeringsfond i Luxembourg.

”Vi er meget tilfredse med, at Sunstone Capital har gennemført en signifikant første runde af kapitalrejsningen til Sunstone Technology Ventures Fund III. Det har været afgørende for os, at vores tilsagn blev modsvaret af tilsagn fra andre investorer. Det er bemærkelsesværdigt, at det er lykkedes Sunstone Technology Ventures team at opnå investeringstilsagn for 625 mio. kr. i det nuværende marked,” siger Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand for Dansk Vækstkapital.

Om Sunstone Capital
Sunstone Capital er baseret i København, ejet 100 pct. af sine partnere, fokuserer på nystartede virksomheder og er stiftet af et internationalt team med en kombineret iværksætter-, drift- og finansiel erfaring. Med omkring 4,3 mia. kr. investeret i 49 virksomheder, fokuserer Sunstone på at udvikle og vækste nystartede teknologi- og life science virksomheder, der har potentiale til at opnå global succes i deres markeder.

Yderligere information
Sunstone Capital, Jimmy Fussing Nielsen, Managing Partner, Sunstone Technology Ventures, Mobil: 27 12 82 21, fussing@sunstonecapital.com