Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

SVENDSEN SPORT INDGÅR PARTNERSKAB MED MAJ INVEST EQUITY

29/09 2015

For at understøtte den hurtige organiske vækst har Lars Svendsen besluttet at indgå partnerskab med Maj Invest Equity. I forbindelse med partnerskabet køber Maj Invest Equity 85% af aktierne i Svendsen Sport A/S og det tyske søsterselskab D.A.M. Manufaktur Int. GmbH. Aftalen er betinget af myndighedsgodkendelser og forventes at blive gennemført i løbet af november måned 2015.

Stifter og CEO Lars Svendsen fortsætter i rollen som CEO og minoritetsaktionær. Bestyrelsesformand Mikkel Vendelin Olesen fortsætter ligeledes i sin nuværende rolle.

Svendsen Sport og D.A.M. er begge ledende europæiske udbydere af sportsfiskerudstyr. Selskaberne er tilsammen en betydelig aktør på det nordeuropæiske marked med egne salgskontorer i 10 europæiske lande. Svendsen Sport har et bredt egenudviklet produktprogram fordelt på en række stærke brands.
Der er en støt stigende efterspørgsel efter Svendsen Sports’ produkter, og selskabet har de seneste år leveret høje organiske vækstrater baseret på stærke kompetencer inden for produktudvikling og branding.

”Vi har oplevet kraftig vækst de seneste år og mener, at der er gode muligheder for at accelerere denne vækst. Sammen med Maj Invest Equity har vi udarbejdet en fælles plan for at udnytte det betydelige potentiale, som vi har på både eksisterende og tilstødende markeder. Vi får tilført yderligere erfaring og strategiske kompetencer samt finansiel styrke,” fortæller stifter og CEO Lars Svendsen.

Maj Invest Equity har investeret i Svendsen Sport, da de ser et fortsat betydeligt vækstpotentiale for virksomheden. Managing Partner Erik Holm har positive forventninger til samarbejdet med Lars Svendsen og lederteamet.

”Vi fokuserer på mellemstore danske virksomheder, som vi mener, har et klart vækstpotentiale, og hvor vi kan se, at vi kan bidrage til at få forløst potentialet. Svendsen Sport har bevist sin berettigelse i markedet og sit betydelige vækstpotentiale. Derfor er vi meget tilfredse med at have fået muligheden for at investere i Svendsen Sport.

Svendsen Sport er en fantastisk virksomhed med stærke brands og mulighed for at nå mange flere slutbrugere end man gør pt. Lars Svendsen og hele lederteamet har skabt nogle fantastiske resultater og positioneret virksomheden til fortsat vækst.

Vi glæder os meget til samarbejdet med Lars, Mikkel og selskabets ledelse,” siger Erik Holm.

Parterne har besluttet ikke at oplyse købesummen.

Kontaktpersoner:
Lars Svendsen, CEO
Svendsen Sport A/S
Tlf.: 20812001

Erik Holm, Managing Partner
Maj Invest Equity
Tlf.: 40501414

Om Maj Invest Equity
Med et samlet kapitaltilsagn på omkring 8,5 mia. kr., mere end 25 porteføljevirksomheder og 15 investeringsmedarbejdere er Maj Invest Equity en ledende private equity aktør i Danmark. Maj Invest Equity har rødder i LD, som i sit mangeårige virke inden for unoterede aktier har skabt grundstenene til Maj Invest Equity’s strategi, som er fokuseret på virksomhedernes udvikling og ansvarligt ejerskab.

For yderligere information se www.majinvest.com

Om Svendsen Sport og D.A.M
Svendsen Sport er en dansk baseret leverandør af sportsfiskeudstyr og en ledende nordeuropæisk aktør, som de seneste år har vundet en række internationale priser for deres innovative produkter. Selskabet er stiftet af Lars Svendsen i 1977 og er 100% ejet af Lars Svendsen Holding A/S.

D.A.M. er en tysk baseret leverandør af sportsfiskeudstyr. Selskabet er med sin 140 år en af de ældste etablerede udbydere af sportsfiskeudstyr i Verden og er et særdeles velindarbejdet varemærke på tysktalende markeder samt i Østeuropa. D.A.M. har siden 2003 været ejet af Lars Svendsen Holding A/S.

Yderligere information om Svendsen Sport og D.A.M. kan findes på www.svendsen-sport.dk og www.dam.de

Dansk Vækstkapital har afgivet et investeringstilsagn på 400 mio.kr. til Maj Invest Equity 4.