Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

SEED CAPITAL DENMARK ETABLERER TREDJE FOND

04/06 2015

Såkaldt first closing er afsluttet med kapital fra blandt andre ATP, Dansk Vækstkapital, Vækstfonden og Augustinus Fonden. Adskillige vellykkede exits tiltrækker ny kapital til den danske venturefond og SEED Capital har modtaget positive tilkendegivelser fra andre investorer, der ønsker at deltage i fondens second closing.

SEED Capital har i dag annonceret etableringen af sin tredje venturefond på foreløbig en halv milliard kroner, som kommer fra etablerede, danske investorer som ATP, Vækstfonden, Dansk Vækstkapital og Augustinus Fonden. Målsætningen er at øge fonden til 750 millioner kroner, der skal investeres i højteknologiske vindere inden for IT og medtech. SEED Capitals første fond havde first closing på 309 millioner kroner og lukkede med 531 millioner kroner, mens den anden fond havde first closing på 433 millioner kroner og lukkede med 682 millioner kroner. Begejstringen er derfor til at spore:

”Vi er meget glade og stolte over, at vi har kunnet etablere en ny fond. Det er lykkedes fordi vores investorer bakker op om vores strategiske kurs og godkender de resultater vi har opnået. Vi er desuden glade for, at så mange lovende iværksættere vælger netop os som investor og samarbejdspartner – en forudsætning for at vi fortsat kan rejse fonde er nemlig, at vi har de bedste iværksættere, som kan være med til at skabe afkast til vores investorer. Vores strategi virker, hvilket en solid performance i fond 2 også understreger,” siger Managing Partner i SEED Capital, Ulla Brockenhuus-Schack.

”Seed Capital har mange års erfaring med investering i danske virksomheder og gode relationer til det danske iværksættermiljø. Det er et godt udgangspunkt for at etablere en stærk portefølje i den nye fond. Fond 2 ser meget fornuftig ud, og som stor investor ser vi frem til at følge udviklingen i fond 3 i de kommende år,” siger Lars Nørby Johansen, formand for Dansk Vækstkapital.

For nylig har SEED Capital solgt Contera Pharma, Sense, EpiTherapeutics, Libratone og Endomondo samt børsnoteret Windar Photonics på AIM. Det forgange år bød også på indgåelse af en potential milliardaftale mellem Galecto Biotech og Bristol-Myers Squibb på samlet USD 444 mio. Trustpilot har også vist sit værd og det er netop lykkedes at hente hele USD 73,5 mio. i finansiering fra Vitruvian samt alle eksisterende investorer. SEED Capital var den første institutionelle investor i Trustpilot og er fortsat største aktionær.

SEED Capital blev etableret i 2004, og har til dato rejst i alt kr. 1,7 mia. i 3 venturefonde. SEED Capital investerer i innovative iværksættere med henblik på at skabe fremtidens vindervirksomheder.

Blandt SEED Capitals nuværende investeringer er bl.a. Trustpilot, Vivino, Mofibo, Observe Medical, Blueprinter, Reapplix og Abeo.

Om SEED Capital:

SEED Capital er den største venturefond i Danmark inden for pre-seed og seed segmentet, og er specialiseret i at identificere og udvikle nye og innovative teknologivirksomheder. SEED Capital administrerer både privat venturekapital samt offentlige midler via innovationsmiljøet, Pre-Seed Innovation. De offentlige midler giver SEED mulighed for at investere i nystartede virksomheder i de tidlige faser, og de private midler kan herefter investeres i de mest succesfulde virksomheder i efterfølgende investeringsrunder. SEED forvalter i dag over 2 mia. kr. og har omkring 70 selskaber i sin portefølje.

For yderligere informationer:

Managing Partner Ulla Brockenhuus-Schack, mail: ubs@seedcapital.dk, telefon: +45 2082 8374

Communications Manager Line Grønlykke, mail: lbg@seedcapital.dk, telefon: +45 4111 2191

Dansk Vækstkapital har afgivet et tilsagn på 150 mio. kr. til SEED Capital Denmark III