Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

CATACAP INVESTERER I BOLIGTEKSTIL- OG TØJKOMETEN SKYBRANDS A/S

02/06 2015

Kapitalfonden CataCap erhverver aktiemajoriteten i SkyBrands A/S, Nordens førende leverandør af boligtekstiler og tøj med kendte internationale brands som Disney, F.C. Barcelona, Real Madrid og Universals Minions. SkyBrands A/S er vokset eksplosivt siden sin etablering i 2008 og opnåede i 2014 en 31. plads på Børsens liste over danske gazelle-virksomheder. CataCaps investering skal sikre den fortsatte vækst i Europa og Mellemøsten.

SkyBrands A/S bliver med CataCaps investering yderligere styrket og rustet til at fokusere endnu mere på sine kunder, der tæller de største detailkæder i hele Europa og Mellemøsten. Dermed er vejen banet for at fortsætte virksomhedens imponerende vækstrejse. Det var en vækstrate på 635,4 procent, der førte til top-50 placeringen på sidste års Gazelleliste.

Skybrands A/S har licensrettigheder til en lang række kendte internationale brands som Disney, F.C. Barcelona, Real Madrid, Ferrari og Universals Minions. De udvikler og leverer tøj og boligtekstiler med disse brands, herunder sengesæt, håndklæder, puder, T-shirts og swimwear, til de større detailkæder i hele Europa og Mellemøsten.

SkyBrands A/S har i dag 14 medarbejdere på hovedkontoret i Vejle samt 10 medarbejdere fordelt på deres to kontorer i Dubai og Manchester (UK).

“Investeringen betyder, at vi får en endnu stærkere platform, som sikrer vores kunder innovation og konstant udvikling af produktporteføljen. Vi ser frem til at accelerere udviklingen af forretningen i et tæt samarbejde med vores kunder, partnere og licenshavere,” siger Jan Kølbek, stifter og nu tidligere hovedaktionær i SkyBrands A/S. Han har over 20 års erfaring fra detailbranchen.

Efter salget til CataCap overtager Jan Kølbek posten som CEO fra Kristian Mouritzen, der bliver ny COO. Tilsammen ejer de nu 40 procent af selskabet.

CataCap ser stort potentiale
Investeringen i SkyBrands A/S er den femte investering for den godt to år gamle kapitalfond CataCap, der fokuserer på at katalysere niveauskift i mindre og mellemstore virksomheder med højt vækst- og udviklingspotentiale.

“SkyBrands er en utrolig veldrevet virksomhed, som har været i rivende vækst siden dag et fordi den har en dygtig og fokuseret ledelse med et indgående kendskab til detailbranchen. Jan og Kristian har på kort tid skabt en stærk position i markedet og det har derfor været afgørende for vores investering, at de fortsætter med en stor ejerandel i selskabet” fortæller Jens Hahn-Petersen, partner i CataCap.  Han fortsætter:

“Vi ser masser af potentiale i SkyBrands og glæder os til at forløse det potentiale i tæt samarbejde med selskabets ledelse og medarbejdere.”

For yderligere information kontakt venligst:

CataCap
Jens Hahn-Petersen, Partner
+45 20 40 72 03
jhp@catacap.dk

SkyBrands A/S
Jan Kølbek, CEO
+45 28 87 51 01
jk@skybrands.dk

OmCataCap
CataCap investerer i mindre og mellemstore danske virksomheder,som har markant udviklingspotentiale og en nyskabende forretningsmodel med langsigtet eksistensberettigelse.

Idegrundlaget er at katalysere holdbare niveauskift gennem en systematisk og konsekvent tilgang  tilstyrkelse af forretningsudvikling, operationelle processer og ledelseskompetencer i et aktivt samspil med en række strategiske partnere og virksomhedernes ledelse og medarbejdere.

CataCap opererer med en udvidet organisation, hvor Fondens egne folk suppleres med Operating Partners, faste Udviklingspartnere og Sector Advisors, hvorfra de enkelte teams omkring hver ny investering rekrutteres.

CataCap er en aktiv og engageret ejer. Den systematiske hands-on tilgang til udvikling af fondens virksomheder har til formål at øge både hastigheden og holdbarheden af virksomhedernes niveauskift og dermed skabe langsigtet værdi for alle stakeholders- og et stabilt merafkast til investorerne.

www.catacap.dk

Om SkyBrands A/S
SkyBrands A/S er Nordens førende leverandør af boligtekstiler og tøj med kendte brands til de største detailkæder i Europa og Mellemøsten. Deres portefølje tællertop brands som Candy Crush, Skylanders, Warner Bros, Disney, F.C. Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Minions, Ferrari og mange flere.

Et internt designteam, 20 års erfaring fra licensverdenen og et stærkt distributionsnetværk på tværs af Europa og Mellemøsten gør SkyBrands A/S til en helt unik virksomhed inden for licensindustrien.

SkyBrands A/S blev stiftet i 2008 af jan Kølbek og i december 2011 trådte Kristian Mouritzen til som partner. De har tilsammen over 25 års erfaring fra detail- og tekstilbranchen. SkyBrands A/S har hovedkontor i Vejle samt kontorer i Dubai og Manchester (UK).

Socialt ansvar er en topprioritet iSkyBrands A/S, hvis leverandører er godkendt af BSCI.

www.skybrands.net

Dansk Vækstkapital har afgivet et investeringstilsagn på 250 mio. kr. til CataCap.