Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

CATACAP SKABER DANMARKS STØRSTE MATERIELUDLEJER

21/04 2015

CataCap skaber Danmarks største materieludlejer ved køb af Pitzner Materiel og GSV Materieludlejning

Kapitalfonden CataCap har sammen med Danica og franske Access Capital Partners opkøbt og sammenlagt to af Danmarks førende materieludlejere, GSV Materieludlejning og Pitzner Materiel. Tilsammen udgør de en one-stop shop og sætter sig på knap en femtedel af materieludlejningsmarkedet, der omsatte for over 3 mia. kr. i 2014. CataCap bliver hovedaktionær i firmaet, der fortsætter under navnet GSV Materieludlejning. Topledelsen fra GSV Materieludlejning træder også ind som medejer.

Opkøbet og sammenlægningen af GSV Materieludlejning og Pitzner Materiel er den fjerde investering for den godt 2 år gamle kapitalfond CataCap, der fokuserer på små og mellemstore virksomheder med højt vækst- og udviklingspotentiale. Med franske Access Capital Partners og Danica som co-investorer er det anden gang, at CataCap hiver en udenlandsk investor med ind i en dansk virksomhed.

”Vi har længe haft kig på det meget fragmenterede materiel- udlejningsmarked herhjemme. GSV og Pitzner kommer fra forskellige udgangspunkter, og står begge stærkt i markedet. Hvor GSV har leveret kraftig vækst i toplinje og indtjening drevet af et stærkt kunde- og produktfokus, har Pitzner optimeret indtjeningen igennem implementering af et af branchens mest avancerede flådestyringssystemer over samme periode. Sammenlægning af de to virksomheder er derfor et ønskescenarie, og vi ser frem til at udvikle det nye GSV sammen med ledelse og medarbejdere,” siger Vilhelm Hahn-Petersen, partner i CataCap, der i øvrigt ser yderligere muligheder for konsolidering i branchen.

One-stop shop for kunderne
Det nye GSV, der udlejer maskiner og materiel til byggefirmaer, entreprenører, samt offentlige og industrielle kunder, har ca. 250 ansatte og et landsdækkende depotnetværk. Selskabet får markedets bredeste produktportefølje, der bl.a. tæller lifte, platforme, stilladser, pavilloner og skurmateriel samt bygge- og anlægsmateriel, der bruges til at løse anlægs-, jord- og byggeopgaver.

”Det nye GSV bliver en one-stop shop for kunderne. Jeg ser frem til at kunne tilbyde vores kunder et bedre og bredere produktsortiment og et endnu højere serviceniveau,” fortæller nuværende administrerende direktør i GSV Dan Protin, der bliver administrerende direktør og medejer i det nye selskab.

Den nu tidligere bestyrelsesformand af Pitzner Materiel, Morten Pitzner, ser også sammenlægningen som det helt rigtige træk.

”Pitzner og GSV komplementerer hinanden på rigtig mange områder. Dermed skaber sammenlægningen nogle helt unikke muligheder for både kunder og medarbejdere. Jeg ser frem til at følge udviklingen,” siger Morten Pitzner.

Carsten Knudsen, der har stor international industrierfaring fra direktørstillinger i Maersk-gruppen, ISS og Esko, bliver ny bestyrelsesformand i GSV Materieludlejning.

Danica og Access Capital Partners er begge investorer i CataCaps første fond, der afsluttede fundraising i september 2014 og administrerer 1,1 mia. kr..

For yderligere information kontakt venligst:

CataCap
Vilhelm Hahn-Petersen, Partner
+45 71 99 19 01 vhp@catacap.dk

GSV
Dan Protin, CEO
+45 24 23 27 62 dan@gsv.dk

Pitzner
Morten Pitzner
Group CEO, Axel Pitzner Fonden
Tel +45 4086 8670

Om CataCap
CataCap investerer i mindre og mellemstore danske virksomheder, som har markant udviklingspotentiale og en nyskabende forretningsmodel med langsigtet eksistensberettigelse.

Idégrundlaget er at katalysere holdbare niveauskift gennem en systematisk og konsekvent tilgang til styrkelse af forretningsudvikling, operationelle processer og ledelseskompetencer i et aktivt samspil med en række strategiske partnere og virksomhedernes ledelse og medarbejdere.

CataCap opererer med en udvidet organisation, hvor Fondens egne folk suppleres med Operating Partners, faste Udviklingspartnere og Sector Advisors, hvorfra de enkelte teams omkring hver ny investering rekrutteres. CataCap er en aktiv og engageret ejer. Den systematiske hands-on tilgang til udvikling af fondens virksomheder har til formål at øge både hastigheden og holdbarheden af virksomhedernes niveauskift og dermed skabe langsigtet værdi for alle stakeholders – og et stabilt merafkast til investorerne.

www.catacap.dk


Dansk Vækstkapital har afgivet et investeringstilsagn på 250 mio. kr. til CataCap