Årsrapport

2018

Endnu et år med tilfredsstillende resultat

Den stærke værdiudvikling i Dansk Vækstkapitals portefølje fortsatte i 2018 med et positivt resultat på 600 mio. kr. 2018 er således det femte år med overskud. Dermed når det akkumulerede overskud over 1,5 mia. kr. Det er en meget tilfredsstillende udvikling, der samtidig betyder, at tilbageløbet til fondens investorer nu har rundet 1,5 mia. kr.

2018 bød på flere skelsættende begivenheder i Dansk Vækstkapitals portefølje. Med sin succesfulde børsnotering skabte Netcompany et stærkt fundament for sin videre vækst – en vækst, som allerede har gjort virksomheden til et af de få nyere danske selskaber, som har rundet 1.000 medarbejdere. Dansk Vækstkapital har gennem kapitalfonden FSN Capital og gennem en direkte co-investering investeret i Netcompany.

Også salget af softwarevirksomheden Falcon.io for et stort trecifret millionbeløb og flere andre exitter er med til at understrege, at de seneste års stærke værdiudvikling i Dansk Vækstkapitals portefølje fortsætter med uformindsket kraft. Dansk Vækstkapital var via den danske venturefond Northcap medinvestor i Falcon.io.

De fleste af fondene i Dansk Vækstkapitals portefølje er på nuværende tidspunkt lukket for nye investeringer, og der vil fremadrettet være fokus på at udvikle selskaberne i den eksisterende portefølje. Derfor er det også glædeligt, at resultatet for 2018 peger på, at udviklingen fortsætter i den rigtige retning.

Tilbageløbet til investorerne har nu rundet 1,5 mia. kr., hvilket er meget tilfredsstillende. Dertil kommer den samfundsmæssige effekt af Dansk Vækstkapitals tilsagn. Blandt andet har virksomhederne i fondenes porteføljer skabt over 3.000 nye arbejdspladser og en omsætningsvækst på over 14 mia. kr.

De kommende år vil forhåbentlig byde på flere markante væksthistorier som dem, du kan læse her i årsrapporten for 2018.

Jeg ser meget frem til at følge virksomhedernes udvikling i årene fremover.

Lars Nørby Johansen
Bestyrelsesformand for Dansk Vækstkapital K/S

HENT ÅRSRAPPORTER

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

FAKTA OM DANSK VÆKSTKAPITAL I

FONDSMIDLER

4,1 mia.

FONDE I PORTEFØLJEN

16