Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

ABEO A/S FRA SEED CAPITAL DENMARK II VINDER FORNEM PRIS

05/06 2013

Nyt banebrydende betonelement
Abeo A/S blev etableret i 2010 på baggrund af en ny betonteknologi opfundet af professor, Kristian Hertz, fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Siden da har virksomheden udviklet et nyt banebrydende betonelement kaldet SL-Dækket, der bruges som bærende gulvkonstruktion i opførelsen af nye etagebyggerier som fx lejligheder og kontorer. Blandt fordelene i det nye produkt er ikke bare reducerede byggeomkostningerne, men også helt nye arkitektoniske udtryk i form af markant længere spænd og reduceret CO2-udslip. Derudover er det både mere brandsikkert og mere lydisolerende.

Abeo har allerede oplevet stor interesse fra branchen og har etableret flere vigtige partnerskaber, bl.a. med rådgivervirksomheden, Grontmij, og stjernearkitekten, Bjarke Ingels’s firma, BIG. Derudover underskrev Abeo for nyligt sin første licensaftale omkring produktion af SL-Dækket med den danske betonelementproducent, Perstrup Beton Industri. I øjeblikket er den første fabrik ved at blive etableret i Kolind på Djursland og forventes fra september at kunne levere til de første byggeprojekter. Det er noget, der især bliver set frem til hos adm. direktør i Abeo, Hans Terney Rasmussen, som mener at produktet sætter en ny standard i branchen:

”De første betonelementer blev udviklet tilbage 60’erne, men siden da er der sket meget lidt. I dag anvender man stadig de samme elementer, som man gjorde dengang. Med udgangspunkt i Kristian Hertzs opfindelse har vi dog kunnet udvikle et betonelement, der flytter grænserne for hvad branchen hidtil har anset for muligt. Vi har store forventninger til produktet, der bliver lanceret i Danmark i samarbejde med Perstrup til efteråret og er i øjeblikket i dialog med forskellige projekter, der skal bygges i slutningen af 2013 og i 2014.”

Dansk innovation på verdenskortet
Prisen til den danske virksomhed kommer på et tiltrængt tidspunkt. En rapport udarbejdet af EU-kommissionen viste nemlig for nyligt, at Danmark halter efter, når det kommer til at omsætte opfindelser til konkrete virksomheder, eksport og arbejdspladser. Dette stod i stærk kontrast til et af undersøgelsens andre punkter, som handlede om den del, hvor grundlaget for innovation skabes. Her scorede Danmark en tredjeplads.

Det er femte år, at prisen for den bedste spin-out i Europa uddeles i Bruxelles, men det er første gang at en dansk virksomhed vinder prisen.

Kontaktoplysninger:
Adm. direktør, Hans Terney Rasmussen
Direkte telefon: 40 50 30 81
E-mail: htr@abeo.dk