Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

SEED CAPITAL REJSER 150 MILLIONER MERE TIL DANMARKS TIDLIGE IVÆRKSÆTTERE

26/01 2012

Pressemeddelelse: Den danske venturefond SEED Capital har fået yderligere 150 mio. kr. i fonden gennem en investering fra Dansk Vækstkapital. Forøgelsen skal bruges til at investere i flere selskaber i fonden samt til at hæve rammen for, hvor mange midler SEED Capital kan investere i den enkelte virksomhed. Investeringen bringer fondens samlede størrelse op på 682 mio. kr.

SEED Capital Denmark II blev etableret i 2010 med en samlet kapital på lidt over 500 mio. kr. og har siden da investeret i 10 selskaber. Investeringen fra Dansk Vækstkapital er på 150 mio. kr. og vil give SEED Capital mulighed for at investere i yderligere 3-4 selskaber samt at investere mere pr. selskab i porteføljen.

Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand for Dansk Vækstkapital: ”Vi ser SEED Capital som en vigtig del af det danske økosystem for etablering og udvikling af opstartsvirksomheder, hvor SEED Capital bidrager med både kommerciel sparring, kapital og relevant netværk. Med en investering fra Dansk Vækstkapital sikrer vi, at fonden får en mere optimal størrelse og dermed bedre kan bidrage til at skabe vækst i porteføljevirksomhederne.”

SEED Capital har siden sin etablering for syv år siden opnået stigende succes med sin investeringsmodel, hvor et samarbejde med innovationsmiljøet DTU Symbion Innovation skaber et inkubatormiljø, hvor meget tidligere iværksættervirksomheder får mulighed for at bevise deres værd inden venturefonden foretager sin investering. Dette har bl.a. skabt virksomheder som Endomondo og Amminex, som begge er i gang med store internationale gennembrud.

Ulla Brockenhuus-Schack, Managing Partner i SEED Capital: “I takt med at vores investeringer opnår større succes og tiltrækker markante udenlandske investeringer, så har vi behov for at kunne  følge investeringerne helt til exit. Til dette formål er investering fra Dansk Vækstkapital ideel, idet den både giver os mulighed for at øge antallet af virksomheder, vi kan investere i, samt det beløb, vi kan investere i et enkelt selskab.”

Om SEED Capital
SEED Capital er Danmark største venturekapitalfond indenfor tidlige investeringer (seed-fase) og har specialiseret sig i at identificere, finansiere og udvikle kompetente og innovative iværksættere og hjælpe dem skabe fremtidens virksomheder indenfor Life Science, Cleantech og IT. Samlet har SEED Capital nu DKK 1,6 mia. under forvaltning og har en portefølje på godt 60 selskaber, der passes af 18 medarbejdere.

Kontakt

  • Ulla Brockenhuus-Schack, Managing Partner, SEED Capital, ubs@seedcapital.dk, +45 20 82 83 74