Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

MAJ INVEST EQUITY BLIVER MEDEJER AF VEGA SEA A/S

03/01 2012

Pressemeddelelse: Maj Invest Equity har indgået aftale med de nuværende ejere af Vega Sea A/S om køb af en aktiepost på 45 % i selskabet. Vega Sea Gruppen er en af Europas førende producenter af højt forædlede lakseprodukter og omsætter årligt for omkring ½ mia. kr. En ambitiøs vækststrategi skal fordoble omsætningen til 1 mia. kr. i løbet af de næste 4-5 år.

”Vi er i gang med en markant ekspansion og er bl.a. ved at opføre en ny topmoderne fabrik ved Flensborg på 11.000 kvadratmeter, der skal være med til at sikre en stærk og konkurrencedygtig platform for vores vækstplaner. Vi ser et stort internationalt vækstpotentiale for Vega Sea’s produkter på både nye og eksisterende markeder. Til støtte for denne udvikling har vi derfor ønsket at få en solid og erfaren partner med i aktionærkredsen,” siger Vega Sea’s administrerende direktør og medejer, Kent Jensen.

Hos Maj Invest Equity ser Managing Partner Erik Holm gode muligheder for at Vega Sea kan realisere sin ambitiøse vækstplan:

”Fødevarebranchen har en stabil underliggende vækst og er kun i mindre grad påvirket af udsving i verdensøkonomien. Vega Sea har potentiale til at blive markedsledende producent af højt forædlede lakseprodukter på udvalgte markeder. Vega Sea skal først og fremmest vokse gennem en aggressiv organisk vækstplan, der sandsynligvis vil blive suppleret med opkøb. Til at nå det mål kan Maj Invest bl.a. bidrage med erfaring, netværk og kapitalberedskab,” siger han.

”Det er en udfordring at bringe Vega Sea til næste trin i virksomhedens vækstfase. Vi har været igennem en lang og værdifuld dialog med Maj Invest Equity og er helt overbevidste om, at de er den rigtige partner for os og at vi i fællesskab kan realisere virksomhedens fulde potentiale,” siger Roald Vedelgart, COO og medejer af Vega Sea.

Hos Maj Invest Equity har Managing Partner Erik Holm store forventninger til investeringen i Vega Sea: ”Vega Sea går en utrolig spændende og ekspansiv fremtid i møde. Grundlæggerne har gjort et fantastisk stykke arbejde med at opbygge virksomheden til det nuværende niveau og skabt en god platform for at tage det næste skridt. Vi er glade for at have fået muligheden for at investere i dette team, som allerede har bevist, at de kan levere stærke resultater.”

Aktiesalget afventer endelig godkendelse fra konkurrencemyndighederne og forventes gennemført ultimo januar 2012. Parterne har besluttet ikke at oplyse købesummen.

Om Vega Sea A/S
Vega Sea koncernen blev etableret i 2010 som en fusion mellem Vega Salmon (Roald Vedelgart) og Seamore (Kent Jensen). Hovedaktiviteten består af forarbejdning og forædling af røget og fersk laks, hvoraf hovedparten eksporteres til det europæiske marked. Koncernen har i gns. ca. 200 medarbejdere, fordelt på tre lokaliteter i Danmark og en i Sverige. For yderligere information se www.vegasalmon.dk

Om Maj Invest Equity (tidligere LD Invest Equity)
Med et samlet kapitaltilsagn på omkring 8,5 mia. kr., mere end 30 porteføljevirksomheder og 20 investeringsmedarbejdere er Maj Invest Equity en ledende private equity aktør i Danmark. Maj Invest Equity har rødder i LD, som i sit mangeårige virke indenfor unoterede aktier har skabt grundstenene til Maj Invest Equity’s strategi, som er fokuseret på virksomhedernes udvikling og ansvarligt ejerskab. For yderligere information sewww.majinvest.com

Kontakt

  • Erik Holm Kent Jensen / Managing Partner / Maj Invest Equity / Telefon 40 50 14 14
  • Kent Jensen / CEO / Vega Sea A/S / Telefon 40 50 14 14