Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

MAJ INVEST EQUITY PÅ VEJ MED FOND PÅ 2 MIA. KR.

02/09 2011

Maj Invest Equity etablerer ny fond til investeringer i mindre og mellemstore danske virksomheder

Foreløbigt har otte professionelle investorer, herunder Dansk Vækstkapital, Realdania, Nordea Liv & Pension, FEAS samt LD, givet kapitaltilsagn på 800 mio. kr. i forbindelse med etableringen af fonden Maj Invest Equity 4 K/S. Maj Invest Equity er allerede nu klar til at investere i mindre og mellemstore virksomheder.

”Der er fortsat et stort uudnyttet potentiale i dansk erhvervslivs mindre og mellemstore virksomheder. Vi har investeret i dette segment i mange år, og med den nye fond kan vi fortsætte med at bidrage til udviklingen med kapital og professionel sparring i den kommende tid”, siger direktør og adm. partner Erik Holm, Maj Invest Equity.

Ambitionen over de kommende 12 måneder er at nå en samlet kapital på 2 mia. kr. Mange virksomheder i dansk erhvervsliv står over for et generationsskifte eller har behov for en partner til at skabe vækst og udvikling.

Netop her kommer Maj Invest Equitys erfaring ind i billedet.

”Vi har en forretningsmodel, der er skræddersyet til segmentet mindre og mellemstore virksomheder. Vores hold har stor erfaring i at udvikle disse virksomheder i samarbejde med øvrige ejere og ledelse. Med den ny fond kan vi fortsætte med at bidrage til yderligere værdiskabelse i dette segment”, siger partner Niels Retbøll fra Maj Invest Equity.

Maj Invest Equity 4 har fokus på virksomheder med en omsætning på 100-1.000 mio. kr., der bl.a. er kendetegnet ved en stærk markedsposition og et betydeligt vækstpotentiale. Der vil primært være tale om majoritetsinvesteringer, men Maj Invest Equity 4 vil også foretage minoritetsinvesteringer, såfremt der er tale om virksomheder i besiddelse af et betydeligt udviklingspotentiale.
Kontakt
Direktør, adm. partner Erik Holm, Maj Invest Equity / 33 38 73 90 / 40 50 14 14
Partner Niels Retbøll, Maj Invest Equity / 33 38 73 65 / 24 41 88 24
Kort om Maj Invest Equity
Med et samlet kapitaltilsagn på omkring 8,5 mia. kr., et arbejde med mere end 80 porteføljevirksomheder gennem tiden og et investeringsteam på 18 er Maj Invest Equity en af de største private equity-aktører i Danmark. Med Maj Invest Equity 4 forvalter Maj Invest Equity nu fire egne fonde for over 25 investorer.

Maj Invest Equity er en del af Maj Invest-koncernen, hvis øvrige forretningsområder omfatter Asset Management, Markets, Formueforvaltning og International. Yderligere information om Maj Invest Equity findes på www.majinvest.com.