Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

Lars Nørby Johansen er formand for bestyrelsen i Dansk Vækstkapital

775 MIO. KR. PÅ VEJ TIL 40-50 VÆKSTVIRKSOMHEDER

08/07 2011

Tre fonde har fået betingede tilsagn om 775 mio. kr. fra Dansk Vækstkapital. Fondene vil kunne investere i op mod 40-50 små og mellemstore vækstvirksomheder i de kommende år

De tre første fonde har netop fået betingede tilsagn om i alt 775 mio. kr. i ny kapital fra Dansk Vækstkapital.

”Med tilsagnene har vi nu taget et vigtigt skridt for at få Dansk Vækstkapitals penge ud at arbejde i vækstvirksomhederne. Alle tre fonde har fokus på små og mellemstore virksomheder, og fondene vil kunne investere i op mod 40-50 vækstvirksomheder i de kommende år,” siger Lars Nørby Johansen, formand for Dansk Vækstkapital.

At så mange virksomheder potentielt får glæde af pengene skyldes, at fondene både investerer i helt små virksomheder, som ikke kræver så meget kapital, og i mere etablerede virksomheder med behov for større beløb. De betingede tilsagn fra Dansk Vækstkapital udgør 400 mio. kr. til Maj Invest Equity Fund 4 K/S, 200 mio. kr. til Sunstone Life Science Ventures Fund III K/S og 175 mio. kr. til Sunstone Technology Ventures Fund III K/S.

En af forudsætningerne for at få kapital fra Dansk Vækstkapital er, at fondene også får kapital fra andre investorer. At andre institutionelle investorer også er med i de tre nye fonde med direkte tilsagn om kapital er meget positivt, mener Lars Nørby Johansen, formand for Dansk Vækstkapital. Tilsagnene er betingede, da der stadig udestår et arbejde for fondene med at få de sidste tilsagn fra andre investorer i hus og derefter med at udarbejde de juridiske aftaler. Det er helt normalt.

”Andre institutionelle investorer har sammen med os givet betingede tilsagn om kapital til alle tre nye fonde. Vi har dermed sammen skabt grundlag for, at fondene hurtigere får tilstrækkelig størrelse til at komme i gang med at investere i vækstvirksomheder,” siger Lars Nørby Johansen.

Dansk Vækstkapital investerer i fonde og ikke direkte i virksomheder. Virksomheder med behov for kapital skal derfor henvende sig direkte til fondene, som vil blive offentliggjort her på hjemmesiden, når de er endeligt etablerede.

For yderligere information, kontakt
Lars Nørby Johansen, formand for Dansk Vækstkapital / 29 60 60 71 / lnj@falck.dk