Nyheder fra

Dansk Vækstkapital

Birgit W. Nørgaard, Viggo Nedergaard Jensen, Nina Movin, Asbjørn Berge, Michael Ring, Peter E. Hansen og Lars Nørby Johansen

4 MIA. KR. I KAPITAL I FØRSTE RUNDE

29/06 2011

Pensionsinstitutterne giver tilsagn om 4 mia. kr. i kapital til Dansk Vækstkapital i første runde. Fonden er nu formelt etableret og klar til at investere

Dansk Vækstkapital, som er etableret på initiativ fra regeringen, LD, ATP og F&P, har nu fået tilsagn på i alt 4 mia. kr. fra en række pensionsinstitutter. Aftalegrundlaget er på plads, og fonden er dermed officielt etableret og klar til at foretage de første investeringer.

”Der er et stort behov for kapital ude i virksomhederne, og jeg har i forhandlingerne om Dansk Vækstkapital lagt stor vægt på, at etableringen af fonden skulle være så hurtig og effektiv som muligt. Derfor er jeg meget tilfreds med, at pensionsinstitutterne nu har givet konkrete tilsagn om kapital, så fonden kan komme i gang med at investere,” siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Inden udgangen af året vil der blive gennemført en afsluttende kapitalrunde.

”Vi har fået et rigtigt solidt tilsagn om kapital her i første runde, og det kan jeg kun være tilfreds med. Alle pensionsinstitutterne bakker op om Dansk Vækstkapital, men timingen af bestyrelsesmøder og de almindelige investeringsprocedurer har betydet, at ikke alle er kommet med her i første runde. Det får de så mulighed for i anden runde, som vi tager hul på i løbet af efteråret,” siger Lars Nørby Johansen, formand for Dansk Vækstkapital.

Dansk Vækstkapital investerer i fonde og ikke direkte i virksomheder. Ifølge aftalen mellem regeringen, LD, F&P og ATP kan Dansk Vækstkapital foretage investeringer frem til udgangen af 2015.

”Jeg er glad for, at vi nu kan komme i gang med at investere, så vores kapital kan komme ud til virksomhederne. Jeg forventer, at vi frem til og med 2015 vil investere i 15-20 fonde,” siger Lars Nørby Johansen.

For yderligere information, kontakt
Lars Nørby Johansen, formand for Dansk Vækstkapital / 29 60 60 71 / lnj@falck.dk